Muulad õpivad kiiremini kui hobused?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muul
Muul Foto: Wikipedia.org

Briti teadlaste sõnul ei ole muulad nii rumalad ja põikpäised kui seni arvatud on ja nad õpivad kiiremini kui hobused ja koerad.

Uurijad tegid muuladega rea katseid, kus need loomad pidid lahendama üleande, milles nende ees oli takistus ning selle taga toit. Nad pidid leidma viisi, kuidas toiduni pääseda, kirjutab Daily Mail.

Takistuses oli ka käik, millest pääses teisele poole.

Uuring paljastus, et enamik hobuseid ja eesleid jäid üsna pikaks ajaks takistuse ette seisma. Muulad, kes on emase hobuse ja isase eesli järglased, märkasid käiku kõige kiiremini ning jõudsid toiduni.

Teadlased tegid veel mitu katset, milles liigutasid takistust. Katsed näitasid, et muulad suutsid ka siis üleande lahendada kiiremini kui eeslid, hobused ja koerad.

Katsed viis läbi Canterbury ülikooli teadlane Britta Osthaus.

«Esmalt tegin katsed koertega ja mind üllatas, kui halvasti nad hakkama said. Siis tegin katsed hobuste, muulade ja eeslitega, kelle võimekuse kohta ma just palju ei teadnud,» lausus uurija.

Osthausi sõnul olid muulad kõige nutikamad ning õpivalmid.

Ta lisas, et üllatuseks olid ka eeslid, kes edestasid nutikuselt koeri ja hobuseid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles