Juu Jääb toob Muhu saarele maailmamuusika koorekihi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiris
Iiris Foto: promo

Kolmapäeval, 3. juulil saab avalöögi juba 17. korda Muhus ja Saaremaal toimuv muusikafestival Juu Jääb.

Avakontserdil Arensburg Boutique Hotel & SPA’s Kuressaares astub üles Fääri saartelt pärit inglihäälne lauljatar Eivør koos Mikael Blakiga, kes toovad publikuni nii uue albumi materjali kui ka a capella tõlgendusi vanadest Fääri ballaadidest.

3.-7. juulini toimuva festivali raames esitab tosina kontserti jooksul oma helitöid üle poolesaja muusiku ja interpreedi kokku 11 riigist.

Lisaks Eivørile ja Mikael Blakile astuvad Juu Jääbil sel aastal Eesti publiku ette veel sellised maailmakuulsad kooslused nagu Simone Moreno, Sylver Logan Sharp, Mop Mop Soundsystem, Lupa Santiago Trio, Rasmus Faber Quartet feat. Emily McEwan, Ruta Duduma, Twice Twice, Epifolium ning Pablo Cepeda ja Tommy Tordson, kes viivad läbi ka maailmakuulsa Latin Percussion (LP) firma löökide töötoa. 

Viie päeva jooksul saab näha ka Eesti muusikute paremikku. Festivali pealaval Muhus, Nautse Mihkli talu õuel musitseerivad Rütmiallikal, Kadri Kasak & The Pilots, Villu Veski & Saaremaa Neidude Koor ning raketina maailma muusikalavadele tõusnud Iiris. EMT Nutilaval astuvad üles tuntuimad Eesti DJd eesotsas Sander Möldri, Ucu Loco, Erkin Antovi ning Hannes Kalamäega. Lisaks DJde etteastetele on EMT nutilaval oodata ka muusikute jämmisessioone.

Laupäeval saab Juu Jääbil Muhu Nautse Mihkli festivaliplatsil iga soovija proovida erakordset laiendatud reaalsust. Juu Jääb festivali innovatsioonipartner EMT toob publikuni augmented reality ehk laiendatud reaalsusel põhineva tehnoloogiaga digitaalsed muusikud, kes seisavad sõna otseses mõttes inimestepeopesal. Digitaalses rollis astuvad üles ansambli Frankie Animal liikmed.

Festivali peakorraldaja ja kunstilise juhi Villu Veski sõnul on Juu Jääbi keskmeks vaatamata mitmetele uuendustele siiski muusika.

«Nagu igal aastal, on selgi korral kava valminud erilise hoolega. Üles astuvad artistid Brasiiliast Fääri saarteni, mis tähendab, et publikuni tuuakse vapustav kombinatsioon muusikast maailma erinevatest nurkadest. Ent kuna Juu Jääbi puhul on tegemist siiski tuleviku- ja jazzmuusika festivaliga, siis peame ka meie käima ajaga kaasas ning igal aastal publikut millegi uuega üllatama,» lausus Veski.

«Tänavu toimub esmakordselt  «Saladuslik kontsert- õhtusöök Muhumaal», kus kontserdipaik ja programm jäävad saladuseks, teada on vaid menüü, mille leiab SIIT. Publik viiakse Muhu Nautse Mihklilt bussiga kontserdipaika ja hiljem tuuakse tagasi täpselt õhtuse kontsertprogrammi alguseks,» sõnas Veski.

««Saladuslik kontsert- õhtusöök Muhumaal» leiab aset laupäeval, 6. juulil,» kirjeldas ta peatselt algavat festivali ning sellega seonduvat.

Nutitelefonide omanike rõõmuks saab ka sel aastal festivali kohta vajamineva info kätte selleks spetsiaalselt loodud mobiilirakendusest – EMT LIVE, Juu Jääb.  Rakenduse abil saab sirvida festivali ajakava, vaadata infot kontserdipaikade kohta ning tutvuda esinejatega.

Lisaks leiab rakendusest ka juhiseid festivalipaikadesse jõudmiseks ning parkimis- ja majutusinfo. Juu Jääbi mobiilirakendus on kättesaadav nii Androididele kui ka iPhone’dele.

Täpsema info leiad SIIT!



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles