Otepää lipp tõusis Aafrika katusele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veikko Täär viis Otepää lipu Kilimanjaro tippu.
Veikko Täär viis Otepää lipu Kilimanjaro tippu. Foto: Erakogu

Otepääl elav näitleja Veikko Täär tõusis 18. mail kell 7.38 Aafrika kõrgeima mäe Kilimanjaro tippu, kaasas Otepää valla lipp. Sinna ta seda siiski ei jätnud, vallavanem Meelis Mälbergi sõnul jääb Kilimanjarol käinud lipp Otepääle, et meenutada mäkketõusu.


«Otepäälasena tunnen muret, et Eesti ühest kaunimast linnast väljuvad liiga tihti negatiivsed sõnumid,» selgitas Täär teo motiive. «Võttes plaani ronida Aafrika katusele nagu Kilimanjarot kutsutakse, tekkis mõte viia Otepää lipp ja nimi uutele kõrgustele ja anda omapoolne kodanikupanus kodulinna pürgimisel uutesse kõrgustesse.»



Tääri sõnul alustatakse Kilimanjaro tippu tõusmist 1900 meetri kõrguselt ja matkatakse sinna umbes 45 kilomeetrit mööda üsna lihtsat rada. Kõrgusel üle 4500 meetri olevat aga isegi Eesti «mägilasel» ehk otepäälasel raske, sest õhk on hõre ja organism harjub aeglaselt. Tippu tõusmiseks kulus näitlejal ja tema kaaslastel kolm ja pool päeva, mis olevat keskmiselt kiire saavutus.



«Arvatavasti esimeste eestlastena tegime tipus pilti smokingis, kuna talvepealinlane jääb ka peadpööritavates kõrgustes šikiks,» ütles Täär.



Kilimanjaro on maailma kõrgeim mäetipp, kuhu saab minna ilma erivarustuseta. Selle kõrgus on 5895 meetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles