ERR mälestab Silvi Vraiti eriprogrammiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvi Vrait  "Saatus" - raamatuesitlus Clazz-is 1.detsembril 2011
Silvi Vrait "Saatus" - raamatuesitlus Clazz-is 1.detsembril 2011 Foto: Tiit Mõtus

Reedel lahkunud lauljanna Silvi Vraiti meenutab Eesti Rahvusringhääling eriprogrammiga pühapäeval ETV-s ja esmaspäeval Vikerraadios. ETV näitab pühapäeva hommikul «Tähelaeva», kus Silvi Vraiti intervjueerib Mati Talvik. Seejärel on kavas muusikasaade «Valguses ja varjus» ja Eesti Telefilmi portreefilm «Silvi Vrait».

Eesti ühe tuntuma popmuusiku mälestuseks on ETV pühapäevane saatekava oluliselt muutunud.

Kell 10 läheb eetrisse «Tähelaev», mis salvestati Silvi Vraidiga 2006. aastal ja sisaldab hulgaliselt videoid unustamatu lauljanna popmuusiku karjäärist.

Muusikasaates «Valguses ja varjus» esitab Silvi Vrait koos Jaak Jürissoniga tuntud ja vähemtuntud lugusid 1980-ndate esimesest poolest.

1989. aastal valminud portreefilm Silvi Vraidist näitab tema laia haaret ooperist rockini ja dzässist soulini. Filmis teevad kaasa Eri Klas, Tõnis Mägi, Peeter Volkonski ja ansambel «Ultima Thule». Filmi rezhissöör on Toomas Lepp.

Eriprogrammi lõpetab muusikasaade «Ahvatlev ettepanek», kus Silvi Vrait esitab stuudios kolm enda valitud inglisekeelset lugu koos kitarristide Ain Agani ja Aare Jaamaga. Saade on salvestatud 1993. aastal.

Vikerraadio meenutab lauljannat esmaspäeval kell 14.05, kui eetrisse läheb portreesaade «Persona».  

Seoses saatekava muudatustega jääb pühapäeval ETV-s ära varem välja kuulutatud «Tähelaev», mille külaliseks on Ivo Lill. Saade läheb eetrisse mõni nädal hiljem.

ETV saatekava pühapäeval 30.06:

10:00 Tähelaev. Silvi Vrait

11:10 Valguses ja varjus. Laulab Silvi Vrait

11:35 Silvi Vrait

12:05 Ahvatlev ettepanek. Silvi Vrait

12:20 Heino Eller - sümfooniline poeem Koit

12:30 jätkub varem väljakuulutatud kava

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles