Ilmar Raag asub rännakule

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kertu»
«Kertu» Foto: promo

Kaks päeva enne kui ligi tuhat inimest kogunes eelmisel aastal Saaremaal Lõmala sadamas filmivõtetele, lubas uues Eesti filmi  «Kertu» režissöör Ilmar Raag, et kui ilm on selle jaaniöö massistseeni filmimise ajal ilus, siis teeb ta tänurännaku kõikidesse Saaremaa 13.sajandi kirikutesse. Ilm oligi ilus.

Seepärast toimubki 1. – 7. juulini «Kertu rännak». Ilmar Raag läbib kogu tee kiriku juurest kiriku juurde jala ning paljud Kertu sõbrad teevad rännaku kaasa tükiti.

Tee kulgeb marsruudil Muhu Katariina kirik, Pöide Maarja kirik, Valjala Martini kirik, Püha Jakobi kirik, Kaarma Peeter-Pauli kirik, Karja Katariina kirik, Kihelkonna Mihkli kirik ja lõpeb Karala külas.

«Kui sa juba kord palud kõrgemaid vägesid, et nad toetaksid mõne loo teoks saamist, siis ei tohi oma lubadusi kergelt võtta. Lõpuks on ju tegemist minu esimese armastusfilmiga ja seegi on põhjus leitsakust ja vihmast läbiminemiseks,» sõnab Ilmar Raag.

«Kõige muu kõrval aga loodan taas kohata kõiki oma sõpru filmitegemise ajast. Kui on lisaks veel inimesi, kes tahaksid Saaremaal matkata vôi meie Kertu kohta rohkem teada saada, siis võib meiega liituda,» kutsub Ilmar Raagi kõiki «Kertu rännakule».

Kertu rännaku marsruudi leiad SIIT!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles