Tänane naljapäev: lendavad pingviinid, biseksuaalne James Bond

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lendavad pingviinid?
Lendavad pingviinid? Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvaheline meedia ei jätnud tänasel naljapäeval juhust kasutamata ja paiskas lugejateni suurel hulgal kurioosseid lugusid.

Nii näiteks saab lugeda lendavatest pingviinidest, biseksuaalsest James Bondist ja pikemaks venitatavast Prantsusmaa presidendist, kirjutab AFP.

Briti ajaleht Daily Telegraph avaldas fotod ja video BBC saatest, mis räägib Amazonasesse lennanud pingviinidest. Videot vaata siit.

Mitmed saksa väljaanded edastasid aga loo, et BMW on loonud uue automudeli, mis annab rataste peale urineerinud koertele elektrilöögi.

Austraalia raadiojaam 2UE teatas aga, et kui paavst selle aasta juulis nende riiki külastab, siis peab ta seal homoseksuaalidele mõeldud vabaõhumissa.

Briti tabloid The Sun aga kostitas lugejaid naaberriigi Prantsusmaa ja selle presidendi Nicolas Sarkozy teemaliste naljadega.

Seal avaldatud kirjutis kandis pealkirja «Docs to Stretch Sarkozy» (Arstid venitavad Sarkozyd pikemaks). Sisu seisnes selles, et arstid kavatsevad Prantsusmaa presidendi peal katsetada uuenduslikku pikemaks venitamist, et ta saaks oma modellist abikaasa Carla kõrval pikem välja näha.

«Patsient pannakse mitmeks tunniks venitamist võimaldavasse voodisse ning tema skeletti süstitakse kaltsiumi,» seisab kirjutises.

The Sun avaldas ka fotod ja graafilise joonise, kuidas inimest saab pikemaks venitada.

The Guardian jätkas prantslaste teemaga. Selles kirjutises palkas Briti peaminister Gordon Brown Prantsusmaa presidendi kaasa Carla Sarkozy brittidele etiketiõppetunde andma.

Browni suhu pandi sõnad, et mandri-Euroopa hea maitse ja intelligentsus peavad jõudma ka brittideni.

Lisaks soovitas Briti peaminister võtta oma kaasmaalastel prantslastest eeskuju ning hakata oma lapsi varakult harjutama veinijoomisega.

Daily Star aga avaldas artikli Daniel Craigi kohta, väites, et näitleja pole järgmises 007 filmis enam hetero-, vaid biseksuaalne James Bond.

Prantsusmaa rahvusliku jalgpallikoondise peatreener Raymond Domenech aga ehmatas naljapäeval fänne oma blogisse üles riputatud videoga, et Prantsusmaa koondis ei osale 2008. aastal jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel.

«Oleme seda pikalt kaalunud ja leidsime, et mis mõtet on minna mängima, kui meeskonnal võitlusvõimelisust pole ollagi? Parim on meie jaoks, kui me ei osale. Andsime sellest ka FIFA-le teada. Hakkama vaikselt valmistuma hoopis 2010. aasta jalgpalli maailmameistrivõistlusteks,» lausus Domenech.

Prantsusmaa ajaleht L`Equipe avaldas artikli, milles väidetakse, et autotootja Citroen tutvustas universaalse rooliga autot, mis võimaldab ühe nupuvajutusega rooli asukohta muuta vastavalt sellele, kas tegemist on parem- või vasakpoolse liiklusega.

«Nüüd ei pea briti ega ka mandri-Euroopa autojuhid enam valel käel sõitmisega maadlema. Üks nupuvajutus ajab kõik korda,» seisis artiklis.

Briti teadusajakiri New Scientist aga ajas lugejaid segadusse lugudega, mis esmapilgul tunduvad aprillinaljad, kuid tegelikult on tõsised teaduslood.

Ajakiri avaldas loo, et Itaalia teadlased suutsid kvantteooria abil selgitada poltergeistide olemust. Teises loos räägitakse operatsioonist, mille abil on käsi võimalik tiibadeks muuta.

«Esmapilgul tunduvad need 1. aprilli naljaartiklid, kuid need pole seda,» kommenteeris New Scientisti internetiväljaande toimetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles