Rumeenia päritolu siiami kaksikuid ei lahutata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatiana ja Anastasia Dogaru
Tatiana ja Anastasia Dogaru Foto: AP / Scanpix

USA arstid otsustasid pärast pikki meditsiiniuuringuid mitte lahutada kolmeaastaseid Rumeenia päritolu siiami kaksikuid.

Arstide sõnul on peadpidi kokku kasvanud tüdrukute lahutamisoperatsioon liiga riskantne ja lapsed võivad selle tagajärjel surra, kirjutab Yahoo news.

Siiami kaksikute Tatiana ja Anastasia Dogaru vanemad pöördusid Clevelandis asuva Rainbow Babies & Children Hospitali poole sooviga, et nende lapsed teineteisest kirurgiliselt lahutataks selle aasta alguses.

Pärast mitme kuu pikkuseid meditsiiniuuringuid langetas arstidekonsiilium eesotsas kirurg Nathan Levitaniga otsuse lapsi mitte opereerida.

«Tatiana pea esiosa on ühendatud Anastasia kuklaga. Kaksikutest suurema, Anastasia neerud ei tööta ja ta sõltub täielikult oma õe neerudest.  Lisaks on tüdruktel ka südamega probleeme. Need ja veel mitmed teised aspektid muudavad laste lahutamisoperatsiooni üliriskantseks,» sõnasid arstid.

 Nathan Levitan lisas, et siiami kaksikuid võib ohustada ka operatsiooni ajal südame seiskumine.

Tatiana ja Anastasia Dogaru sündisid Itaalias Rumeenia päritolu vanematele.

Katoliku kiriku preester Alin Dogaru ja tema abikaasa Claudia tänasid arste nende laste uuringute ja ravi eest.

Arstide sõnul sünnib peadpidi kokku kasvanud siiami kaksikuid üks kord 2,5 miljoni sünnituse kohta.

Suurem osa sellistest siiami kaksikutest sureb juba imikuna, ainult kümme protsenti elab kauem kui kümme aastat.

 «Viimase poole sajandi jooksul on kogu maailmas teada ainult 14 sarnast juhtumit ja nendest  lastest ainult 10 protsenti elasid kuni 11-aastaseks,» lisasid arstid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles