Pärnus selgub parim räimeroog

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on restoran Egoist peakoka Dimitri Demjanovi valmistatud tsitrusräim. .
Pildil on restoran Egoist peakoka Dimitri Demjanovi valmistatud tsitrusräim. . Foto: Liis Treimann.

Pärnus peetava üle-euroopalise kalanduskonverentsi käigus valitakse täna Eesti parim räimeroog. Eestlased valisid räime 2006. aastal meie rahvuskalaks.


Räimeroogasid valmistavad Gloria kokad restorani peakoka Dimitri Demjanovi juhendamisel. Pärnusse hotelli Strand kogunenud 20 Euroopa riigi kalanduspiirkondade esindajad valivad võitja viie räimeroa ja kahe heeringasordi vahel.



Demjanovi sõnutsi pakutakse maitsmiseks nii uudsel viisil valmistatud räime kui ka juba aastakümneid valmistatud ja tuntud maitsega räimi. “On nii tsitruseräim kui ka rahvuskala jogurtimarinaadis,” rääkis Gloria peakokk. “Kõrvale must leib, värske keedukartul ja mõdu.”



Euroopa kalanduspiirkondade esindajad otsivad tänasest laupäevani Pärnus võimalusi omavahelise koostöö tihendamiseks, et seeläbi parandada kalandusega tegelevate inimeste elujärge. 20 riigi osavõtul toimuvat konverentsi korraldavad Eesti Põllumajandusministeerium ning Euroopa Komisjoni merenduse ja kalanduse direktoriaat.



Eelkõige on kõne all Euroopa kalandusfondi neljanda telje rakendamine, mis käsitleb just kalanduspiirkondade säästvat arengut. See võimaldab rannakaluritel mitmekesistada oma tegevust ning seeläbi säilitada sotsiaal-majanduslikku struktuuri oma piirkonnas.



Räimeroogi maitstakse Strandis täna kella 16-18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles