Pärnus peetava üle-euroopalise kalanduskonverentsi käigus valitakse täna Eesti parim räimeroog. Eestlased valisid räime 2006. aastal meie rahvuskalaks.
Pärnus selgub parim räimeroog
Räimeroogasid valmistavad Gloria kokad restorani peakoka Dimitri Demjanovi juhendamisel. Pärnusse hotelli Strand kogunenud 20 Euroopa riigi kalanduspiirkondade esindajad valivad võitja viie räimeroa ja kahe heeringasordi vahel.
Demjanovi sõnutsi pakutakse maitsmiseks nii uudsel viisil valmistatud räime kui ka juba aastakümneid valmistatud ja tuntud maitsega räimi. “On nii tsitruseräim kui ka rahvuskala jogurtimarinaadis,” rääkis Gloria peakokk. “Kõrvale must leib, värske keedukartul ja mõdu.”
Euroopa kalanduspiirkondade esindajad otsivad tänasest laupäevani Pärnus võimalusi omavahelise koostöö tihendamiseks, et seeläbi parandada kalandusega tegelevate inimeste elujärge. 20 riigi osavõtul toimuvat konverentsi korraldavad Eesti Põllumajandusministeerium ning Euroopa Komisjoni merenduse ja kalanduse direktoriaat.
Eelkõige on kõne all Euroopa kalandusfondi neljanda telje rakendamine, mis käsitleb just kalanduspiirkondade säästvat arengut. See võimaldab rannakaluritel mitmekesistada oma tegevust ning seeläbi säilitada sotsiaal-majanduslikku struktuuri oma piirkonnas.
Räimeroogi maitstakse Strandis täna kella 16-18.