Koolis pommiplahvatust plaaninu kandideerib linnapeaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joshua Hoggan
Joshua Hoggan Foto: SCANPIX

USAs Utahi osariigis asuva Roy linnapeaks kandideerib noormees, kes paar aastat tagasi plaanis koolis pommiplahvatuse korraldada.

Joshua Hoggani kandideerimine meelitas meedia kohale, edastab  väljaanne Standard Examiner.

2011. aastal oli 16-aastasel Hogganil koos 18-aastase sõbra Dallin Morganiga plaanis panna kohalikus koolis pomm plahvatama. Pärast seda taheti varastada väikelennuk ning põgeneda.

Teismeliste plaan jooksis karile kui kaks kaasõpilast selle jälile jõudsid ning politseile teatasid.

Politsei uurimine ei paljastanud, et poistel oleks pommi olnud. Samas aga leiti Hoggani ja Morgani juures pommi tegemise materjali ja kooli ruumiplaan.

Noormeeste sõnul oli neile eeskujuks 1999. aastal Columbine`is tehtud koolirünnak.

Nad arreteeriti ja anti kohtu alla. Kohus määras Morganile 105 päeva vanglakaristust, Hoggan sai aga massitapmiseks sobivate relvade eest tõttu kuue kuu pikkuse vanglakaristuse noorsoovanglas.

Hoggan on oma karistuse ära kandnud ja kandideerib nüüd Roy linnapeaks. Mitte üksi seadus ei keela tal seda teha.

«Kui isik on 18-aastane, USA kodanik ning elab Roys on ta sobiv linnapeaks kandideerima,» lausus linnavalitsuse esindaja Chris Davis.

Hoggan ei häbene ega varja vangis olemist, vaid arvab, et see tegi ta paremaks inimeseks.

«Sain vanglas oma mõtteid korrastada ning tean, et liigun õigel teel. Tahan ühiskonnas positiivseid muutusi ellu viia,» sõnas noormees.

Hoggan õpib Weber State`i ülikoolis riigiteadust.

Roys toimuvad linnapea valimised augustis. Kandidaadiks on ka praegune linnapea Joe Ritchie, kes ei kavatse oma võistleja negatiivset minevikku enda heaks kasutada.

«Pommiähvardus on ammu ajalooks saanud,» nentis Hoggan ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles