USA ajakirjanik Michael Hastings hukkus küberrünnaku tõttu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Hastings
Michael Hastings Foto: SCANPIX

Nädal tagasi hukkus USAs ajakirjanik Michael Hastings, kelle surma järgselt hakkasid levima jutud, et ta võidi tappa.

Enne surma oli mees kolleegile saatnud sõnumeid, et ta on jõudnud millegi jälile ja ta peab end varjama, edastab Huffington Post.

USA endise presidendi julgeolekunõunikuna töötanud Richard Clarke´i arvates võis ajakirjaniku surma taga olla küberrünnak.

Clarke selgitas, et auto juhtimissüsteemi ründamine kuskilt kaugelt on suhteliselt lihtne. Nõuniku sõnul on kõigil suurriikide luureorganitel olemas seadmed ja oskused, kuidas seda teha.

«Kui autole tehakse küberrünnak, oletame et Hastingsi autole tehti, siis selle tegijal on väga väike tõenäosus vahele jäämiseks,» tõdes Clarke.

33-aastane Michael Hastings hukkus 18. juunil Los Angeleses kui ta oma auto üle juhitavuse kaotas ning vastu puud sõitis. Mercedes C250 süttis ning mees hukkus leekides.

Hastingsit tunti ta teravate ja ühiskonnakriitiliste kirjutiste tõttu.

Ajakirjaniku hukkumine käivitas rea vandenõuteooriaid, sest enne surma saatis ta sõnumeid, milles mainis Föderaalset Juurdlusbürood (FBI).

FBI eitas, et uuris Hastingsi tegevust. Los Angelese politsei kinnitusel oli vastu puud sõitmisel tegemist õnnetusjuhtumiga.

Mehe kolleegid jätsid ta hukkumispaika kirja sõnumiga: «Me jätkame sealt, kus sinul pooleli jäi».

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles