José Carreras saabub homme õhtul eralennukiga Tallinnasse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Carreras.
Jose Carreras. Foto: promo

Ooperikuningas José Carreras maandub homme kell 22.30 Eestimaa pinnale, et 28. juunil astuda Tallinna lauluväljakul publiku ette. José Carrerasega esinevad koos ka Viini ooperi solist, eestlanna Annely Peebo ja Ukraina päritolu sopran Natalija Kovalova Saksamaa suurimast ooperimajast Düsseldorfis.

Spetsiaalselt lauluväljaku kontserdiks Eestisse saabuv klassikalise muusika legend José Carreras esitab kuulsamaid aariaid tuntud ooperitest.

1946. aastal Hispaanias liikluspolitseiniku pojana sündinud José Carrerase esimene avalik esinemine oli 1954. aastal Hispaania raadios. Tähelepanuväärne anne avanes lauljal juba kuueaastaselt, kui ta kuulis esmakordselt Mario Lanzat «Suures Carusos». Barcelona konservatooriumi lõpetanud Carrerase karjääri tõeliseks mentoriks võib nimetada Monserrat Caballéd – just maailmakuulsa soprani lavapartnerina avanesid Carrerasele 1970ndatel maailma suurimad lavad. José Carreras on esinenud La Scala, Metropolitan Opera, Covent Gardeni ja teiste kuulsate teatrite lavadel. Koos Luciano Pavarotti ja Placido Domingoga sai Carreras maailmakuulsaks ühena kolmest tenorist.

JOSÉ CARRERAS & SUUR SÜMFOONIAORKESTER, 28. juunil kell 20:00

Erikülalised: Annely Peebo & Natalija Kovalova

Dirigent: David Gimenéz (Hispaania)

Kavas:

I

Orkester                             Nabucco – Overture                                                     Giuseppe Verdi (1813-1901)

José Carreras                    Marechiare                                                                       Francesco P. Tosti (1846-1916)

José Carreras                    Lu Cardillo                                                                         G. Saverio Mercadante (1795-1870)

Natalija Kovalova            Rusalka «Song to the Moon»                                     Antonin Dvorak (1841-1904)

José Carreras                    Vurria                                                                                  Furio Rendine (1920-1987)

José Carreras                    Passione                                                                            Nicola Valente (1881-1946)

Annely Peebo                  Carmen «Habanera»                                                     Georges Bizet (1838 - 1875)

Orkester                             L’Arlésienne Suite. Farandole                                   Georges Bizet (1838-1875)

José Carreras                    Rosó - pel teu amor                                                      Josep Ribas (1882-1934)

II

José Carreras                    Lejana tierra mía                                                            Carlos Gardel (1890-1935)

José Carreras                    La Linda Tapada «Canción del gitano»                    Francisco Alonso (1887-1948)

Annely Peebo                  Giuditta «Meine Lippen sie küssen so heiss»      Franz Lehár (1870-1948)

J.Carreras/A.Peebo       Phantom of the Opera «All I ask of you»              Andrew Lloyd Webber (1948)

José Carreras                    Man of La Mancha «The impossible dream»      Mitch Leigh (1928)

Orkester                             La Boda de Luis Alonso – Intermedio                     Jerónimo Giménez (1852-1923)

J.Carreras/N.Kovalova  Dúo de la Africana «Dúo y Jota»                               Manuel F.Caballero (1835-1906)

Natalija Kovalova            El Barberillo de Lavapies «Cancion de Paloma»  Francisco Asenjo Barbieri (1823-1894)

José Carreras                    Core n’grato                                                                     Salvatore Cardillo (1874-1947)

Annely Peebo on öelnud: «José Carreras on olnud läbi aegade klassikalise muusika üks suurkujudest ning võimalus temaga koostööd teha on suur rõõm. Ühtlasi on see ainulaadne, erakordne sündmus Tallinnas.»

Tallinn Star Weekend on 27.–29. juunil toimuv suurejooneline kultuuri- ja muusikafestival, millest võtavad osa nii maailmanimed kui ka kohalikud muusika- ja disainikuulsused. Festivalil on arvukalt esinemispaiku: Eesti vabaõhumuuseum, populaarsed klubid ja vanalinna tänavad. Peaesinejad astuvad üles spetsiaalselt selleks ehitatud vabaõhukontserdilaval Tallinna lauluväljakul. Tallinn Star Weekendi korraldab EM-Concert koostöös Tallinna linnavalitsusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles