Iowa mees müüs netis kirstu - tasuta luukere kauba peale!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimjäänused
Inimjäänused Foto: SCANPIX

Dave Burgstrum Iowast müüs interneti vahendusel tammepuust kirstu 12000 dollari eest, ent unustas kuulutuses mainida luukere kirstu sees. Politsei võttis inimjäänused enda valdusesse.

Kirst kuulus organisatsioonile nimega Council Bluffs chapter of the International Order of Odd Fellows, mis tegeles annetamisega vaestele. Nüüdseks organisatsioon enam ei eksisteeri.

Burgstrum pani kirstu müügikuulutuse Craigslisti veebilehele üles, kuna lootis teenida raha organisatsiooni omandimaksude maksmiseks. Tema sõnul valmistati kirst 1900ndatel ja seda kasutati organisatsiooni rituaalides surma sümbolina. Luud olid seal sees olnud päris pikka aega.

Burgstrumi sõnul viitavad arhiivid sellele, et luukere annetas organisatsioonile arst, kes 1880ndatel pensionile läks.

Kohalik politseiuurija Michael Roberts ütles, et inimjäänudseid ei tohi müüa ilma isikutõendita. «Kui nendel inimjäänustel oleksid korralikud päritoludokumendid, ei oleks nende omamine ja edasimüümine ebaseaduslik,» selgitas uurija.

Luukere päritolu uuritakse, ent täielik tuvastamine on vähetõenäoline.

Burgstrum otsib oma kirstule endiselt ostjat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles