Francis Ford Coppolale anti Prantsusmaa kõrge autasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola Foto: AFP / Scanpix

Legendaarne Ameerika filmilooja Francis Ford Coppola sai hiljuti Prantsuse Leegioni aumärgi pärast seda, kui ta ülendati ohvitseriks, teatab femalefirst.co.uk.

Auleegioni märk on kõige kõrgem autasu, mida Prantsusmaa riigi heaks tehtud teenete eest välja annab ning selle võivad saada kõik teenekad inimesed hoolimata kodakondusest.

Coppola sai autasu eelmisel neljapäeval teenete eest kinokunsti ja kultuuri valdkonnas ning kire eest toidu, veini ja kunsti vastu.

«Sa oled suurepärane jutuvestja. Ma arvan, et peamine põhjus, miks Prantsuse publik sinu filme armastab, on see, et need tegelevad Ameerika müüdi ja legendiga,» ütles Prantsusmaa konsul Frederic Desagneaux Coppolale.

Francis Ford Coppola enda sõnul tuli säärane austus mehele üllatusena.

«Ma ei osanud seda ausalt-öelda oodata. Ma olen väga tänulik ja väga liigutatud. Minu lapselaps Romy tänab teid samuti,» ütles Coppola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles