Kuidas jaaniööl elu armastusega kohtuda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
naine korjab moone
naine korjab moone Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Milliseid rituaale soovitatakse maagiliseks ööks eri maade rahvatarkustes? Eestlaste muistsete kommete ja uskumuste kohta saab lähemalt lugeda portaalist folklore.ee.

Mine südaööl ristteele ja vilista üheksa korda üle vasaku õla – siis ilmutab end sulle tulevane kallim. Või lihtsam variant - kirjuta paberile Uku Suviste, Ott Lepland, Leonardo DiCaprio või keda iganes meheks soovid. Leiad hommikul rinnahoidjast DiCaprio nime – voila! Jaaniöö on armastuse maagiaks otsekui loodud.

Rahvapärimusele pühendatud veebisaidilt folklore.ee saab teada, et üks võimalus jaaniõhtul tulevase armsama nime teada saada on täpselt südaööl sõnajalg üles kiskuda – hea õnne korral olla peiu nimi juurtelt loetav. Mulgid aga uskusid, et kui tahta jaaniööl peiu või pruudi kohta ilmutust saada, ei tohi pärast päikese loojumist enam naerda ega rääkida. Keskööl tuleb metsast noppida üheksa lille, need ristteel pärjaks punuda ja siis, pärg kiharatel, kolm korda ümber maja joosta. Alles nende tingimuste täitmisel olevat lootust, et armsam unenägudesse ilmub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles