Angelina Jolie kehadublandi sõnul kuulasid ajakirjanikud ta telefoni pealt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie
Angelina Jolie Foto: SCANPIX

Hollywoodi staari Angelina Jolie endine kehadublant andis meediafirma News Corp ja selle tütarfirma News International kohtusse, kuna naise sõnul kuulasid nende firmade poolt palgatud eradetektiiv ja ajakirjanikud ta telefoni pealt.

Inglanna Eunice Hutharti sõnul tahtsid ajakirjanikud sellisel viisil saada informatsiooni Angelina Jolie kohta, edastab Huffington Post.

Hutharti sõnul kuulati pealt ta kõnesid nii pereliikmetele, sõpradele kui ka Joliele.

Briti meediakorporatsioon News Corp ei soovinud Hutharti väidet kommenteerida.

Huthart andis meediafirmad kohtusse 13. juunil, öeldes et pealkuulamisega rikuti seadusi ning  tungiti eraellu.

Huthart oli Jolie kehadublant näiteks sellistes filmides nagu «Lara Croft: Tomb Rider», «Salt», «Wanted» ja «Mr. and Mrs. Smith».

Lisaks Joliele on ta olnud kehadublandiks Famke Janssenile, Milla Jovovichile ja Uma Thurmanile.

Hutharti sõnul suhtleb ta Joliega seni ning kuulub staari sõpraderingi.

Inglanna sõnul tekkis tal 2004. – 2005. aastal mobiiltelefoni kõnede ja sõnumitega probleem, kuna need katkesid ning kustusid.

Samuti saatis Jolie Huthartile filmimisega seotud tööalaseid sõnumeid, mis mitte kunagi temani ei jõudnud.

Samuti kadusid kuhugi ta tütre saadetud sõnumid, milles seisis, et teda kiusati koolis.

Hutharti sõnul jõudis tema eraelu puudutav informatsioon News Corp heaks töötanud eradetektiivi Glenn Mulcaire`i valdusse. Mees arreteeriti 2007. aastal, mõisteti ebaseaduslikus jälitustegevuses süüdi ning saadeti trellide taha.

Väidetavalt põhinesid mitmed Briti tabloidide lood Angelina Joliest Hutharti telefoni pealkuulamisel saadud informatsioonist.

Telefoni pealkuulamisskandaali tõttu oli News Corp juht Rupert Murdoch sunnitud 2011. aastal News of the World tabloidi sulgema.

See viis mitmete ajakirjanike, politseinike ja teiste avaliku elu tegelaste arreteerimiseni.

Briti politsei tegi kindlaks 4000 telefoni pealtkuulamise ohvrit, kelle seas oli poliitikuid, näitlejaid, sportlasi, hukkunud Briti sõdurite sugulasi ja Londoni metroo pommitamise ohvreid.

Eunice Hutharti pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles