Noortekeskus kohtub ostukeskusega

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keskuses saab täna näha Pärnu noorte vabaajakeskuse inimesi ja nende tegemisi.
Pärnu Keskuses saab täna näha Pärnu noorte vabaajakeskuse inimesi ja nende tegemisi. Foto: Urmas Luik

Täna saavad nii vanad kui noored tutvuda Pärnu noorte vabaajakeskuse inimeste ja nende toimetustega Pärnu Keskuse kaubamajas, kuhu noortekeskus päevaks kolib.


"Põhimõtteliselt on meie eesmärk mujal keskkonnas ära näidata kõik, mis siin majas toimub," sõnas noortekeskuse koordinaator Ranto Lupp. Harjutatakse pillimängu, keerutatakse plaate ja ollakse muhedad. Kella 17st annab kaubakeskuses kontserdi noortekeskuseski esinenud ansambel Külalised. Pärast nende etteastet näeb moeetendust.

Noortekeskuse päev kaubanduskeskuses on avapauk pikale ja meeleolukale nädalalõpule Pärnu Keskuses. Reedel keerutab seal 12-16 plaate DJ Indrek Alev. Pärast tema etteastet kuuleb laulmas Birgit Õigemeelt.

Laupäev on tulvil sportlikke ekstreemsusi. Oma oskusi näitavad nii rula- kui rattasõitjad. Pühapäeval asjatab kogu päeva lastega nende lemmik Limpa. Esmaspäeva õhtul on kaubakeskuses Lauri Saatpalu ja Erik Sakkov, kes jagavad autogramme ning jutustavad ansambel Pantokraatori lugu. Kolmapäeva õhtul tutvustab Pärnu Keskuses oma uut plaati ja raamatut Kärt Tomingas.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo juhtis tähelepanu asjaolule, et ühtlasi kinnistab kaubanduskeksuses toimuv noortepärane nädalalõpp Pärnu kui lastesõbraliku linna kuvandit.

Tunnustas ju ÜRO Lastefond UNICEF juba 2004. aastal Pärnu linna soovi muutuda laste-ja noortesõbralikuks linnaks vastava sertifikaadiga. Märtsis käisid siin taas UNICEFi vaatlejad, kes leidsid, et linn hoiab endiselt õiget kurssi.

„Täna ei saa veel öelda, et Pärnu linn „on valmis“, kuid kindlalt saab väita, et Pärnu muutub ja osaleb selles laste- ja noortesõbralikus muutumisprotsessis“, ütles UNICEFi esindaja Eestis Toomas Palu toona. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles