Kanada paar peab inimskeleti väljakaevamise kinni maksma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada paar peab inimskeleti väljakaevamise kinni maksma
Kanada paar peab inimskeleti väljakaevamise kinni maksma Foto: SCANPIX

Kanadas elav abielupaar leidis oma aiast 400 aasta vanuse inimskeleti ning sai selle väljakaevamise peavad oma taskust tasuma

Ontarios Sarnias elav Ken Campbell kaevas kaks nädalat tagasi uusi aiaposti auke ja leidis inimjäänused, edastab foxnews.com.

Ta abikaasa Nicole Sauve tahtis näha, milline skelett välja näeb ning palus mehel kõik välja kaevata.

Paar teatas leiust politseile. Politsei ümbritses leiuala turvalindiga ning kutsus krimiantropoloog Michael Spence`i leidu uurima.

Spence´i sõnul on tegemist 24-aastase põliselanikust naise jäänustega. Naine suri millalgi 16. sajandi alguses või 17. sajandi lõpul.

Spence kontakteerus surnuaedade ametiga, kust öeldi, et pere, kelle aiast inimjäänused leiti peaks palkama arheoloogi ning tegema seda omal kulul.

Kanada seaduste kohaselt peab sellise leiu ja väljakaevamiste puhul kulud kandma maaomanik.

Väljakaevamised lähevad maksma 5000 Kanada dollarit.

Nicole Sauve esitas Sarnia linnapeale avalduse, et linn nende kulud kataks. Nad ei ole veel vastust saanud. Teoreetiliselt on neil võimalus esitada vastavasisuline avaldus ka surnuaedade ametile kompensatsiooni saamiseks.

Sauve andis kaaskodanikele nõu, et kui nad oma aiast midagi sellist leiavad, ärgu iitsatagu sellest võimuesindajatele, muidu võivad neid tabada suured kulutused.

«See on kohutav. Keegi võib aiast leida mõrvaohvri ning saada samas selle tõttu rahalist kahju,» nentis naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles