Galerii: LaitseRallyPark Grand Prix tõi kohale ligi 3000 pealtvaatajat!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LaitseRallyPark tegi 30. mail selle suve avalöögi ja meelitas vabaõhu üritusele kohale ligi 3000 rallisõpra
LaitseRallyPark tegi 30. mail selle suve avalöögi ja meelitas vabaõhu üritusele kohale ligi 3000 rallisõpra Foto: Karli Saul

Ürituse korraldaja LaitseRallyPark tegi selle suve avalöögi ja meelitas vabaõhu üritusele kohale ligi 3000 rallisõpra. Nimekaid rallisõitjaid tuli kokku üle kolmekümne ning lisaks eraldi klassina Eesti meediastaarid, keda oli esindatud kümmekond.

Laupäeval toimus rallisprint, kus osalesid Eesti nimekamad rallimehed, eesotsas Ott Tänaku ja Urmo Aavaga, kelle duell kujunes päeva põnevamaks etteasteks. Duelli võitjaks osutus napilt Ott Tänak, kes kiitis korraldajaid toreda show eest. Urmo Aava, kes lõpetas N-rühma teisena, jäi ürituse korraldajatega igati rahule, kuna sellist omanäolist võistlust pole Eestis varem olnud.

LaitseRallyPargi turundusjuht Priit Koik: «Soovisime korraldada võistlust, mis ei koosne ainult rallisprindist, vaid toredast ja mitmekülgsest päevast, kuhu on põimitud erinevaid etteasteid. Esiteks algas pidulik osa, kus peatribüüni ees avasime pidulikult mootorispordi- ja vabaajakeskuse esimese etapi. Ralli- ja supermoto mehed demonstreerisid oma masinaid stardisirgel ning toimus ka nullring kõikide osavõtjatega eesotsas LaitseRallyPark`i vanaautode ning Paris Dakari Man serivceautoga.»

Võistlus sõideti kahes voorus, mille vaheaegadel tegid demosõitu supermoto võistlejad ja publikule esinesid DanceAct cheerleaderid. Palju elevust pakkus ka publiku loos, mille raames sai üks õnnelik pealtvaataja paarisrajal sõidu ülivõimsa MG Metroga, mis oli Eestis esmakordselt rallisõpradele näha.

Priit Koigi sõnul oli huvitav vaadata ka staaride sõitu, mis algas isegi pisut naljakalt, sest Raivo E Tamme närvid ei pidanud pingele vastu, mille tõttu sööstis ta üksinda rajale ning tegi nii öelda auringi. Publikule tundus see etteaste väga meeldivat, lisab Priit.

Võistluste juht Martin Toomi arvates kujunes finaal eriti põnevaks, sest seal läksid kõikide klasside võitjad ühisstarti bagidega. Finaali pääsesid Renee Pohl, Hannu Ruohorinne, Ott Tänak, Kaspar Koitla ning staaridest Elmar Liitmaa. Põnevas heitluses, kus rallikrossi rajal läbiti kokku viis ringi, tuli võitjaks tagaveoliste parim- Renee Pohl, lisab Toom.

Üritus läks korraldajate arvates igati korda, kuna ilm oli hea ja publikut tuli planeeritust rohkemgi. Priit Koik tõdeb, et praegusel hetkel tegeletakse juba järgmise

aasta Grand Prixiga, kuna plaan on tuua kohale selliseid sõitjaid, kellest siiani meedia vahendusel kuuldud-nähtud

30 mai LaitseRallyPark Grand Prix klasside võitjad: Esiveolistes Kaspar Koitla 2.04.14, tagaveolistes Renee Pohl 2.06.38, nelikveolistes Ott Tänak 1.57.82 Divisjon-1 klassist Hannu Ruohorinne 2.04.94 ning staariklassist Elmar Liitmaa ajaga 2.19.95

Absoluudi arvestuse finaal bagidega:

1) Renee Pohl 2) Hannu Ruohorinne 3) Ott Tänak 4) Kaspar Koitla 5) Elmar Liitmaa

Vaata pildigaleriid!

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles