Urve Palo jõuab päevas palju ära teha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Peeter Langovits

Tänases Kanal 2 saates «Üks päev» jälgisid kaamerad rahvastikuminister Urve Palo tegemisi.

Tööpäev algas kell üheksa hommikul Stenbocki majas, kus asub büroo. Ta tegi väikse ringkäigu, suhtles kolleegidega ning
suundus Äripäeva ajakirjanikuga kohtuma.

Ministril on kaasas pressinõunik, kes vaatab intervjuu üle, et kõik faktid õiged oleks. Palo arvates võivad vead tekkida, kui ise end piisavalt selgesti ei väljenda ning on su enda süü, kui teine sust valesti aru saab.

Pärast 40 minutit kestnud intervjuud läks ta fraktsioonikoosolekule, kuhu jõudis kohale veidi varem, sest erakonnakaaslane pidassünnipäeva.

Minister rääkis, et kohtub erakonnakaaslastega riigikogus korra nädalas ning käib võimalusel jala, sest nii saab värsket õhku hingata.

Järgmiseks ootas teda Ääsmäe lasteaed ning autosõidul rääkis ta, et kuulub 1992. aastast korporatsiooni Amicitia.

Lasteaias ning puuetega laste koolis suhtles sõbralik minister nii laste kui töötajatega. Palo enda laps ootab juba kaks aastat lasteaiajärjekorras.

Vahepeal tõmbas ta hinge Stenbocki maja kinnises söögikohas, kus käivad selle maja töötajad. Söögikoha külastajad viivad nõud ise ära, mida küll mõnikord kirutakse, ning toidu eest makstakse samuti enda rahast.

Siis läks Palo Ida-Tallinna keskhaiglasse ning viis sünnitusmajja kingituseks imetavatele emadele mõeldud võrkkiigu.

Väikese kõne eel tal suurt pabinat ei olnud, kuid väike ärevus oli küll sees. Palo tänas arste ja ämmaemandaid hea töö eest ning siis järgnes kohustuslik tordisöömine.

Tema laps selles haiglas ei sündinud, kuid paljude sõprade lapsed küll. Sünnitusmajas näeb ilmavalgust keskmiselt 11 last päevas ning 70 protsenti on peresünnitused.

«Hirmus mõelda, et vanasti külmetasid mehed akna all ja hõiguti, et kuidas läheb,» ütles minister. «Hea, et asjad on edasi arenenud.»

Viimaks oli vaja osaleda Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ministrite koosolekul, mis kestis kaks tundi.

Palo tööpäev lõppes õhtul kell pool seitse, mis on tema jaoks täiesti normaalne aeg. Mõnikord tuleb ette, et õhtule saab alles kell üheksa või hiljem.

Koduteel rääkis Palo, et kõige rohkem ärritavad teda oma töö juures asjatundmatud kommentaarid meedias. Kui erasektoris räägitakse asjad omavahel selgeks, siis avaliku elu tegelase kohta loed arvamust lehest. See arvamus avaldatakse isegi siis, kui ei teata, kes oled või mida mõtled.

«Selline oli minu päev. Minul oli huvitav ja loodan, et teil ka. Ilusat õhtut kõigile!» lõpetas ta saate naeratusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles