Vilja Savisaar-Toomast: poliitikud peaksid enda eksimusi tunnistama

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar.
Vilja Savisaar. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kogenud poliitik Vilja Savisaar-Toomast ütleb, et poliitikuamet on paratamatult märksa teravama tähelepanu all kui mõni teine elukutse.

Enda keerulistest kogemustest rääkides tõdeb Vilja, et tema jaoks oli raskeim hetk see, kui ta Keskerakonna eetiliste arusaamadega nii tugevasse vastuollu sattus, et oli sunnitud erakonnast lahkuma, vahendab ajakiri Naised.

«Keskerakonnast äratulemine ei olnud loomulikult üleöö langetatud otsus, vaid tegemist oli pikaajalise protsessiga,» lausub Savisaar-Toomast.

Ta tõdeb, et Eesti rahvas on poliitikutes pettunud ja usub, et ainuõige samm oleks poliitikutele see, kui nad enda eksimusi tunnistaksid.

«Poliitika maine parandamiseks on oluline oma eksimusi tunnistada, mitte asuda ebaeetiliselt käitunud erakonnakaaslasi tulihingeliselt kaitsma,» sõnab Savisaar-Toomast.

Naine lisab: «Seni kui erakonnad tolereerivad oma ridades poliitikasse ilmselgelt sobimatuid inimesi, rikuvad nad kogu riigivõimu mainet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles