Video ja pildid: aknapesijad sattusid New Yorgis eluohtlikku olukorda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs New Yorgis sattusid pilvelõhkuja Hearst Building aknaid pesnud kanapesijad eluohtlikku olukorda kui nende tõstukiga probleem tekkis.

Mehed jäid katki läinud tõstukisse lõksu, edastab AP.

Metallist tõstuk murdus keskelt, muutudes V-kujuliseks.

New Yorgi tuletõrjujad korraldasid päästeoperatsiooni, milles osales 60 tuletõrjujat.

Tõstuki katki minemise ajal pesid aknapesijad pilvelõhkuja 44. korruse aknaid, olles maapinnast rohkem kui 150 meetri kõrgusel.

Aknapesijad kandsid julgestusrakmeid. Päästjad sidusid meeste ümber köie ning tõmbasid nad selle abil aknast sisse. Enne päästeoperatsiooni eemaldati aknaklaas täielikult.

New Yorgi tuletõrje asejuht William Seelig sõnas, et lõksu jäänud aknapesijatel ei tekkinud terviseprobleeme.

Hearst Building on New Yorgi esimene nii-öelda ökopilvelõhkuja. See 46 korrusega ehitis asub 57. tänava ja 8. avenüü nurgal New Yorgi kesklinnas.

Veel ei ole selge, miks tõstukiga probleem tekkis.

Hearst Building on Hearst Corporation peahoone. See korporatsioon annab välja ajakirju Cosmopolitan, Esquire, Marie Claire ja Harper`s Bazaar.

Ehitise arhitektiks on Norman Foster. Tegemist on esimese pilvelõhkujaga, mis rajati endise Maailma Kaubandusorganisatsiooni kaksiktornide alale pärast 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles