Alexander Wurzist saab tiimipealik?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Wurz
Alexander Wurz Foto: AFP / Scanpix

Endisest  vormel-1 piloodist ja praegusest testsõitjast Alexander Wurzist võib saada tiimipealik.

Nimelt on Wurz kaasatud Austria ärimehe Christian Bahani Superfund vormel-1 projekti, kirjutab Helsingin Sanomat.

«Olen juba mõnda aega olnud huvitatud tiimipealiku tööst. Olen seda teemat arutanud ka Christianiga. Nägime võimalust, kui meeskondadele kaalutakse kehtestada eelarvepiirang,» selgitas Wurz.

Supefund on juba teatanud, et osaleb järgmisel  aastal vormelikarussellis. Tiim plaanib mootorid saada Cosworthilt. Kuid kõik plaanid pannaks lõplikult paika alles siis, kui järgmise hooaja uued reeglid on kinnitatud.

Rahvusvahelise autoliidu FIA ja vorme-1 meeskondade ühendorganisatsioon Fota pole järgmise hooaja reeglite suhtes veel kokkuleppele jõudnud.

FIA teatas, et kui kõik praegused meeskonnad jätkavad, siis uuel hooajal mahub veel kolm meeskonda.

Uustulnukatena on vormel-1 areenile pürgimas Prodrive, Lola, Litespeed, Campos Meta ja U.S. F-1 meeskonnad.

Alexander Wurz (sündinud 15. veebruaril 1974 Waidhofen an der Thayas) on Austria päritolu vormel-1 sõitja.

Wurz debüteeris vormel-1 sarjas 1997. aasta Kanada GP etapil. Alexander Wurz osales oma karjääri jooksul 69 võistlusel ning kogus 45 punkti.

Alustas oma karjääri Benettoni sõitajana.  Aastatel 2001–2004 oli ta McLareni, 2006 Williamsi ja 2008 Honda F1 testisõitja. Aastal 2009 on ta Brawn GP testisõitja.

Alexander Wurz on 186 sentimeetrit pikk ja kaalub 82,4 kilogrammi. Tema lemmikjook on mineraalveega õunamahl. Vabal ajal meeldib talle suusatada ja jalgrattaga sõita. Ta on abielus Juliaga ja neil on kolm poega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles