USA poolt taga otsitava Edward Snowdeni kallim on balletitantsija

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden
Edward Snowden Foto: Scan

USA Riikliku Julgeolekuagentuuri (NSA) kodanike telefonikõnede pealtkuulamise ja internetikasutamise jälgimise paljastanud analüütiku Edward Snowdeni kallim on balletitantsija.

Snowden on praegu maailma kõige tagaotsitum isik, edastab scallywagandvagabond.co.

Snowdeni tüdruksõbra, 28-aastase blogija Lindsay Millsi leheküljel seisab, et ta on maailmas reisiv tantsija

Mills kasutab oma blogis Snowdoni kohta tähte «E» või «müstiline mees».

 «Minu maailm avanes, kuid samas sulgus. Olen nüüd ulgumerel kompassita. Kirjutan seda sissekannet klaviatuuril, mida on kastnud pisarad. Minu lugu on kõigile neile, kes mulle meeldivad. Kellega koos olen naernud. Ning ka neile, kellega ma ei jõudnud hüvasti jätta. Mõnikord ei anna elu võimalust korralikuks hüvastijätuks,» kirjutas naine.

Millsi sõnul tunneb ta praegu üksindust.

Mills on oma Facebooki leheküljele pannud pildi ka päikeseloojangust, kuid ei paljasta, kus ta  on.

Mills on lõpetanud Marylandi kunstikolledži tantsijana ning ta kuulub Hawaii tantsutruppi.

USA valitsus ja luureorganid otsivad NSA kodanike järgi luuramise programmi Prisma lekitajat Snowdenit. Viimati nähti meest eile pärastlõunal kohaliku aja järgi Hongkongis.

Snowden jõudis Hongkongi kolm nädalat tagasi. Enne seda kopeeris ta Hawaiil NSA saladokumente.

Snowden andis dokumendid Briti väljaandele The Guardian ning USA väljaandele Washington Post. Mõlemad väljaanded avaldasid need möödunud nädalal.

Paljastus, et NSA kuulab pealt miljonite ameeriklaste telefonikõnesid ning jälgib üheksa internetiteenuse pakkujate kasutajate tegevust veebis.

Snowden paljastas möödunud pühapäeval, et on lekke taga. Sellega pani ta mängu nii oma elu kui vabaduse.

Enne paljastust töötas Snowden NSA ja konsultatsioonifirma Booz Allen Hamilton heaks. Ta teenis üle 200 000 dollari aastast ning tal oli Hawaiil maja.

Ta kaotas koos paljastustega kõik.

«Ma ei taha elada maailmas, kus ei ole privaatsust. Kui sa ei ole ka mingi kurjategija, oled ikkagi pealtkuuldav,» sõnas ameeriklane väljaandele The Guardian.

Snowden ei maininud oma perekonnale, et ta kavatseb paljastuse teha. Töökohal sõnas ta haiguspuhkusele minnes, et vajab epilepsia tõttu ravi.

Pilti vaata siit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles