«Charley tädi» jõuab suvelavale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oja, Keit Triisa, Martin Mill, Egle Sild ja Juss Haasma "Charley tädis".
Andres Oja, Keit Triisa, Martin Mill, Egle Sild ja Juss Haasma "Charley tädis". Foto: Peeter Jürgens

Reedel kell 18 esietendub Viljandis Kaevumäel Ugala lavastus «Charley tädi», mille on lavastanud Taago Tubin.


Inglise näitekirjaniku Walter Brandon-Thomase 1892. aastal kirjutatud farss on inspireerinud nii teatrit kui kino ega ole seniajani värskust kaotanud. Mati Undi tekstiversioon pärineb aastast 1969.

Sündmustik algab hetkest, kui Charley saab teate, et talle tuleb Brasiiliast külla tädi Donna Lucia, keda ta pole kunagi näinud. See annab Charleyle ja tema sõbrale Jackile suurepärase põhjuse kutsuda külla Kitty ja Anny, kellesse nad on armunud.

Õnnetuseks tuleb Donna Lucialt teade, et ta jõuab kohale hiljem, jättes Jacki ja Charley nende armusuhetes sedavõrd piinlikku olukorda, et nad on sunnitud veenma oma sõpra Babberleyt astuma tädi rolli. Vaene Babberley peab «Charley tädina» toime tulema kahe noore neiuga, kahe temasse armunud vanema džentelmeniga, oma elu armastuse ja lõpuks ka tõelise Donna Luciaga...

Lavastuses mängivad Martin Mill, Juss Haasma, Andres Oja, Luule Komissarov, Merle Liinsoo, Tarvo Vridolin, Margus Vaher, Gert Kark ning külalistena Keit Triisa ja Egle Sild.
Kunstnikutöö on Jaak Vausilt, muusikaline kujundus Peeter Konovalovilt ja liikumine Oleg Titovilt.

Pärast esietendust läheb «Charley tädi» ringreisile ja Kaevumäel näeb seda veel kahel korral augustikuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles