Homme kustutatakse mitmetes linnades valgustus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Earth Hour logo
Earth Hour logo Foto: Wikipedia.org

Homme kustutatakse Earth Hour aktsiooni käigus üheks tunniks mitmetes linnades valgustus.

Möäödunud aastal Austraaliast Sydneyst alguse saanud Earth Hour projekt on nüüdseks levinud ka teistesse riikidesse, kirjutab AFP.

Maailma Looduse Fondi (WWF) poolt korraldatud üritustel kutsutakse elanikke ja firmasid kustutama valgustus alates kella kaheksast õhtul kohaliku aja järgi üheks tunniks.

Sell korraldajad loodavad, et see kannustab inimesi oma energiakulutused üle vaatama ja energiat säästma.

«Valgustuse kustutamine üheks tunniks ei vähenda küll keskkonnasaastatust, kuid võib inimesi panna mõtlema energiakulutuse üle ning näha enda kulutusi uues valguses,» lausus WWF-i esindaja Charles Stevens.

Möödunud aastal esmakordselt toimunud Earth Hour aktsioonis osales 2,2 miljonit austraallast. Sydney ärirajoonis tunniks ajaks tehtud pimendamisega hoiti kokku kümme protsenti elektrienergiat.

Pimenes ka Sydney kuulus ooperimaja ja pimendusrajoonis asuvates restoranides teenindati küünlavalgel.

Sellel aastal osalevad lisaks Sydneyle aktsioonis näiteks ka San Francisco, Bangkok, Dublin, Kopenhaagen ning veel mitmed linnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles