Auri Hakomaa: Eesti arstid panid minu põlvediagnoosiga puusse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirjutasime hiljuti, et Tallinna vanalinna restoranide Olde Hansa, Estlander ja jazziklubi Clazz omanik ja juht Auri Hakomaa (59) läheb suvele vastu haavatud seisus.
Mai lõpus libastus ja kukkus restoraniärimees oma vanalinna kodu vannitoapõrandal nii õnnetult, et selle tagajärjel rebenesid põlvekõõlused ja põlv käis koguni tagurpidi.

Loomulikult tõttas mees kiirelt arsti vastuvõtule.

Auri Hakomaa: Eesti polikliinikus tehti kiiresti röntgenipilt ja arst ütles, et põlv on neljast kohast katki. Et mõrad on sees ja jalg tuleb kipsi panna. Nii tehtigi. Käisin nagu sant ringi.

Siis sõitsin Soome ja läksin igaks-juhuks ka seal arsti juurde. Jalalt võeti kips maha ja tehti uued pildid. Selgus et mingeid mõrasid polnud. Näitasin neile ka Eestist kaasa võetud röntgeni pilte ja soome arstid hakkasid naerma.

Nad ütlesid et mitte minu põlv pole katki vaid see Eesti aparaat, millega põlvest pilte tehti on katki või siis on pildid nii lohakalt ilmutatud, et sinna on jäänud mingid suvalised kriimud peale, mille järgi on tehtud ka valediagnoos.

Oeh, kivi langes kohe südamelt! Mingit kipsi polnud vaja, karkudest rääkimata. Tegu oli lihtsalt suure venitusega, mis kukkumise tagajärjel tekkis ja hirmsat valu tekitas. Raviks piisab nüüd vaid jahutavast geelist ja rahulikust kõndimisest.

Eestlastele aga annaks nõu, et häda korral minge igaks-juhuks eraarsti juurde, kus kvaliteetsemad ja uuemad aparaadid kasutusel. Rumal arst on ohtlik arst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles