Iisraeli kohtunik: osa naisi naudib vägistamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli kohtunik: osa naisi naudivad vägistamist
Iisraeli kohtunik: osa naisi naudivad vägistamist Foto: SCANPIX

Iisraelis tekitas üks kohtunik skandaali, öeldes, et osa naisi naudivad vägistamist.

Kohtunik paljastas oma seisukoha 19-aastase iisraellanna juhtumi arutamisel, edastab Huffington Post.

Naise sõnul vägistasid teda neli palestiinlast, kui ta oli 13-aastane ning selle tõttu peaks ta riigilt kompensatsiooni saama.

«Osa naisi naudib vägistamist,» sõnas kohtunik Nissim Yeshaya keset istungit.

Vägistamisohvrit ei olnud sel ajal kohtusaalis. Naise advokaat Roni Aloni-Adovnik selgitas, et keset juhtumi arutamist ütles kohtunik järsku valju häälega, et «osale naistele vägistamine meeldib». Pärast seda tekkis saalis vaikus. Kohtunik vist ei saanud ise aru, mida ta ütles. Ta ei mõistnud, miks tekkis vaikus,» sõnas advokaat.

Iisraeli meedia andmetel oli oma vägistamise juhtumiga kohtusse läinud naine sellest kuuldes minestanud. Ta vajas haiglaravi.

Kohtunik Yeshaya sõnul tõlgendati tema sõnu valesti.

«Keegi püüab minu abil lihtsalt odavalt kuulsaks saada. Ma ei arva, et vägistamisohvrid ei kannata ning et vägistamine ei ole kuritegu,» lisas kohtunik.

Iisraeli peaminister Binyamin Netanyahu  nimetas kohtuniku ütlust ebaeetiliseks ja ebasobivaks.

Naisteorganisatsioonid käivitasid allkirjade kogumise kampaania eesmärgiga, et kohtunik ameti maha paneks.

«See on kohutav. Inimesed, kes tegelevad vägistamisohvritega ütlevad midagi sellist. Neil ei ole aimugi, mis tähendab vägistamisohver olla,» sõnas Tel Avivi vägistamisrünnakute ohvreid aitava keskuse juht Miriam Schler.

Iisraelis on vägistamisteema kuum. Üheks põhjuseks on see, et endine president Moshe Katzav saadeti 2011. aastal seitsmeks aastaks kahe vägistamise eest trellide taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles