«Troonide mängu» autor: tahan fänne hirmul hoida!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rose Leslie, George R. R. Martin, Emilia Clarke
Rose Leslie, George R. R. Martin, Emilia Clarke Foto: SCANPIX

«Troonide mängu» autor George RR Martin kaitses otsust sarja kolmanda hooaja eelviimases osas ühed peategelased tappa.

Martin tunnistas Conan O'Brieni jutusaates, et raamatut kirjutades oli tal tunne, justkui mõrvanuks ta oma kaks last.

64-aastane kirjanik teadis loomulikult, kuidas draama lõpeb, kuid ta polnud täielikult kindel, kui palju teleprodutsendid originaalist kinni peavad.

«Laias laastus tean, kuidas see kõik lõpeb. Osa loost avastan töö käigus. Loomulikult pole mingit garantiid, et telesari lõpeb samamoodi. Sarja stsenaristid David Benioff ja Dan Weiss muudavad tihtipeale asju, sealhulgas Punase Pulma juures,» sõnas Martin.

«Mul oli olemas stseen, mida inimesed pidasid niigi ülimalt brutaalseks, kuid telesarjas lisati veel paar surma. Vähemalt neli tegelast, kes on sarjas surnud, on raamatus veel elus. Loodetavasti lõpeb kõik teleekraanil samamoodi nagu raamatus, kuid mine sa tea,» rääkis ta.

Kui saatejuht uuris, miks ta armastatud tegelasi maha lüüa armastab, teatas Martin: «Mulle meeldib teha ootamatuid asju. Tahan, et ärevus teadmatusest oleks ehtne. Oleme kõik näinud filme, kus kangelast ümbritseb kakskümmend kurjamit, kuid pole kahtlust, et ta pääseb, sest ta on kangelane. Ja sa tegelikult ei kardagi tema pärast. Mina soovin, et mu lugejad ja vaatajad oleksid hirmul, kui tegelased on ohus. Tahan, et nad kardaksid järgmist lehekülge pöörata, sest nende lemmik ei pruugi seda üle elada.»

Martin tunnistas samas, et tunneb veidi süüd telenäitlejate pärast, kes šokeerivate sisupöörete tõttu töötuks jäävad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles