Politsei päästis alkoholijoobes «idioodi» krokodilli hambust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolase vee krokodill - harikrokodill (Crocodilus porosus)
Soolase vee krokodill - harikrokodill (Crocodilus porosus) Foto: Wikipedia.org

Austraalia politsei päästis enda sõnul alkoholijoobes «idioodi» harikrokodilli (Crocodilus porosus) saagiks langemast.

Politsei kinnitusel tahtis alkoholist julgust saanud 27-aastane mees oma ujumisoskust näidata ning hüppas Carpentaria lahes Groote Eylandti saare juures merre, kirjutab The Telegraph.

«See alkoholijoobes idioot vedas oma sõbraga kihla, et ujub krokodille eemale peletavast piirdest kaugemale,» lausus politsei esindaja Colin Smith.

Esindaja jätkas, et rannal olnud inimesed nägid seda meest ujumas läbi krokodille eemale hoidva piirde.

Inimeste sõnul oli üks krokodillidest meest märganud ning hakanud talle lähemale ujuma.

Šokeeritud pealtnägijad püüdsid mehele märku anda, et krokodill jälitab teda. Kohale kutsutud politseinik tegi mehe päästmiseks krokodilli hambust lasu oma Glocki püstolist.

«Esimene lask ainult ehmatas krokodilli, sest ta jätkas mehe jälitamist. Alles järgmiste laskudega oli loom võimalik nüüd kalda poole kiirustava mehe kannult peletada,» lisas Smith.

Politsei arvates tuleks meest tema hoolimatuse ja rumaluse eest karistada.

«Ta eiras tahtlikult krokodillide eest hoiatavaid silte. Lisaks ei allunud ta pärast veest välja tulemist politsei korraldustele. Kuna ta oli alkoholijoobes, siis ta vist ei taibanud, et politsei päästis ta elu,» lisas politsei esindaja.

Harikrokodillid on ainuke liik, kes elab lisaks mageveekogudele ka soolases merevees. Nende loomade levikukohad on märgistatud hoiatussiltidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles