Tuhaurne saab ka Kuule saata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA firma Celestis Inc. lubab alates järgmisest aastast Moon Rover roboti abil tuhaurnid Kuule viia
USA firma Celestis Inc. lubab alates järgmisest aastast Moon Rover roboti abil tuhaurnid Kuule viia Foto: Reuters / Scanpix

USA firma Celestis Incorporation kinnitusel on tulevikus võimalik tuhaurne ka Kuule saata.

Seni on see firma saatnud inimtuhka Maa orbiidile, kirjutab STT.

 

«Alustame tuhaurnide saatmisega Kuule juba järgmisel aastal,» laususid firma esindajad.

 

Tuhaurni Kuule toimetamine hakkab maksma umbes 10 000 dollarit (99 000 krooni).

Tuhaurnide Kuule saatmise projekti algatanud firma on sõlminud lepingu kahe kosmoseuuringute firmaga. Lepingu kohaselt paigutatakse tuhaurn kapslisse, mille viib Kuu pinnale sinna saadetav Moon Rover uurimisrobot. Pärast teaduslike uuringute lõppu jäävad nii kapsel tuhaurniga kui ka robot Kuu pinnale.

«Paljude inimeste jaoks oleks see väga romantiline hetk, kui nad vaatavad Kuu poole ja mõtlevad, et neile kalli inimese maised jäänused on seal,» laususid tuha kuule viimise projekti algatajad.

 

Viimase kümne aasta jooksul on see firma saatnud Maa orbiidile sadade inimeste tuhaurne. Teiste seas on orbiidil näiteks ka USA astronaut Gordon Cooperi ja telesarja «Star Trek» näitleja James Doohani ehk Scotty tuhk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles