Kõusaare «Kohtumõistja» valiti Karlovy Vary ametlikku võistlusprogrammi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumõistja
Kohtumõistja Foto: Kaader filmist

Kadri Kõusaare mängufilm «Kohtumõistja» valiti 48. Karlovy Vary rahvusvahelise filmifestivali East of the West võistlusprogrammi.

Karlovy Vary filmifestival on rahvusvaheliselt tunnustatud A-kategooria festival, mis toimub sel aastal 28. juunist 6 juulini, teatab Eesti filmi instituut.

«Kohtumõistja» on Kadri Kõusaare teine täispikk mängufilm, mille peategelane John on noor, auahne ja oma alal hiilgav teadlane. Siiski otsustab ta mõneks ajaks töölt lahkuda ning hakata ellu viima oma teisi põhjalikult kavandatud plaane.

See noore eesti režissööri meisterlikult lavastatud, provokatiivne linateos tõstatab mitmeid ebamugavust tekitavaid küsimusi, kuid jätab vastuste leidmise vaatajate endi ülesandeks.

Peaosades mängivad tunnustatud briti näitleja Lee Ingleby ja Rootsi indie-hitist «Let the Right One In» tuntud Lina Leandersson.

Filmi režissöör ja stsenarist on Kadri Kõusaar, produtsent Aet Laigu. Film on valminud Eesti ja Rootsi koostöös.

Karlovy Vary filmifestival East of the West võistlusprogrammi eesmärk on tutvustada uusi Kesk- ja Ida-Euroopa filmitalente.

Lisaks «Kohtumõistjale» osaleb programmis veel 11 filmi, nende hulgas ka Venemaa film «Intimate Parts», mille operaator on Mart Taniel («Sügisball», «Püha Tõnu kiusamine», «Idioot»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles