Pildid: Elizabeth II kroonimise 60. aastapäeva tähistamine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Londonis Westminster Abbey kirikus kuninganna Elizabeth II kroonimise 60. aastapäeva jumalateenistus.

Sellel osalesid kuninganna ja ta abikaasa, Edinburghi hertsogi kõrval ka teised kuningliku pere liikmed ning külalised, kelle seas oli ka välisriikide esindajaid, edastab Daily Mail

 Elizabeth II sai Suurbritannia kuningannaks 6. veebruaril 1952. aastal, kuid ta krooniti 2. juunil 1953. aastal. Elizabeth lükkas kroonimise edasi isa, kuningas George VI surma ja leinaperioodi tõttu.

  Westminster Abbeys olid kohal ka Elizabeth II lapsed ja lapselapsed, kokku 20 inimest.

 Nende seas ka Walesi prints ja ta abikaasa Cornwalli hertsoginna. Samuti prints William ja varsti lapse ilmale toov Cambridge`i hertsoginna.

 Ajakirjanike sõnul nägi beeži kleidi, mantli ja kübaraga rase hertsoginna väga hea välja.

 Samuti olid kirikus prints Harry, Yorki hertsog, printsessid Beatrice ja Eugenie, Wessexi krahv ja krahvinna, nende tütar Lady Louise Windsor, kuninganna Elizabeth II tütar printsess Anne. Viimase tütar Zara Phillips ning tema mees Mike Tindall.

 Canterbury peapiiskop Justin Welby sõnas oma kõnes, et Elizabeth II ei valinud kuningannaks saamist, kuid ta on alati oma ülesannete kõrgusel olnud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles