Soomlanna on hädas ründavate varestega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlanna on hädas ründavate varestega
Soomlanna on hädas ründavate varestega Foto: SCANPIX

Soome pealinnas Helsingis elav naine on hädas teda ta koduhoovis ründavate varestega.

End Pirkkoks nimetav naine elab ridamajas, kus on aiaga piiratud ala, edastab iltasanomat.fi.

Naise sõnul ei saa ta minna välja nautima ilusat sooja ilma, kuna varesed on pidevalt kohal.

«Kaks varest on rünnanud nii mind kui minu koera. Üks neist püüdis nokka koera silma torgata. Mind ründas vares selja tagant ja tõmbas juustest,» selgitas soomlanna.

Naine kontakteerus päästeametiga ning seal arvati, et varestel on maja läheduses poegadega pesa. Talle soovitati hoiduda aiast eemale, kuni varesed maha rahunevad. Naisele see soovitus ei meeldinud.

«Need varased on täiesti hullud. Nad jälgivad pidevalt kõike,» oli Pirkko päästeameti soovitusest nördinud.

Hiljuti tuli Soomes päevavalgele veel üks varese rünnaku juhtum. Tamperes Käpylä linnaosas ründas vares meest. Hommikul rahulikult tööle läinud mees tundis järsku linnu küüsi oma kuklas.

Soome linnuasjatundja Jan Södersved selgitas, et vareste agressiivset ja kummalist käitumist saab seostada lindude pesitsusajaga. Ta lisas, et suve alguses on varestel pojad ja nad käituvad poegi kaitstes üsna agressiivselt.

«Agressiivsed on eelkõige linnavaresed, kes on inimeste lähikonnas elama harjunud,» sõnas Södersved.

Samas aga ei olevat ikkagi normaalne, kui vares inimest pidevalt ründab ja nokib.

«Selline käitumine on vareste puhul väga ebatavaline. Vares võib küll ähvardavalt lennata, kuid et ta oste inimesega kontakti astuks, on haruldane. Arvan, et tegemist on üksikjuhtumitega,» nentis asjatundja.

Ta soovitab inimestel lihtsalt ründavate varestega paikadest eemale hoida.Vares ei ole Soomes linnuliigina kaitse all. Pesitsusajal ei soovitata neid häirida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles