Täna on punkpolitseil külas John Lydon

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Lydon
John Lydon Foto: SCANPIX

Täna kell 23.00 läheb Raadio 2 lainepikkuselt eetrisse ajaloo üks erilisemaid «Punkpolitsei» saateid – külas on Rock Summeril esineva post-punk ansambli PIL liider John Lydon, kes oma nooruses oli Sex Pistolsi nihilistlik ninamees Johnny Rotten.

«John Lydon on inimese ja muusikuna ikka klass omaette. Tema intervjuu saamine oli üks suur seiklus ja vedamine,» kommenteerivad saatejuhid Uims ja Niineste.

Viimane täpsustab: «Maestro karjus telefoni kohe nii reipalt tere, et ehmatas ära. Aga kui juttu ajama hakkasime, läks see korraga väga põnevaks ja lõbusaks. Põhiline, et igasugused Sex Pistolsi küsimused saatis ta eos seenele. Millest rääkisime, kuulake ise.»

Pärast aastal 1978 toimunud kaootilist turneed Ameerika Ühendriikides lõi pungis sügavalt pettunud Lydon Sex Pistolsist lahku ja asutas oma bändi Public Image Limited.

Kui Sex Pistolsi ainsa stuudioalbumi «Never Mind The Bollocks» kõlapilt, milles domineeris Steve Jonesi hardrockilik kitarrimäng, toetus minevikupärandile, siis PiLi teine album «Metal Box» avas popmuusikale täiesti uue horisondi.

Kuigi innovatiivne PiL pole kunagi olnud kaubanduslikult sama edukas kui Lydoni esimene bänd, jõudis grupp enne lagunemist aastal 1993 avaldada kaheksa albumit ja hulga singleid. PIL taasühines aastal 2009 ning andis välja üheksanda albumi «This Is PIL».

Esimest korda esines PIL Eestis Rock Summeril aastal 1988. Lydon on seda kontserti, sealhulgas nõukogude tualetipaberi imepäraseid omadusi hilisemates intervjuudes korduvalt hea sõnaga meenutanud. PIL-i seni viimane kontsert Eestis toimus aastal 2011 Rabarocki pealaval.

«Punkpolitsei» on eetris täna kell 23.00 Raadio 2 levialas õhus ja võrgus. Saade on järelkuulatav Raadio 2 kodulehelt.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles