Šokeeriv paljastus: Michael Douglas sai vähi suuseksist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Douglas ja abikaasa Catherine Zeta-Jones
Michael Douglas ja abikaasa Catherine Zeta-Jones Foto: SCANPIX

Näitleja Michael Douglas avalikustas, et sai eluohtliku vähi oraalseksist.

68-aastasel staaril avastati neljanda astme kõrivähk 2010. aastal ning ta ei süüdista selles aastatepikkust joomist ja suitsetamist, kirjutas The Sun.

Värskes intervjuus uuriti, kas mees kahetseb pikaaegset suitsetamist, millele ta vastas: «Ei. Ma ei lasku detailidesse, aga selle konkreetse vähi põhjustas HPV, millesse nakatutakse suuseksi kaudu.»

Douglas lisas, et oraalseks on samas ka parim vähiravim, kuigi arstid seda väidet heaks ei kiida.

Ajaleht küsis kommentaari ka dr Carol Cooperilt, kes seletas: «Enamik inimesi kahjuks ei tea, et HPV levib ka oraalseksi kaudu. Naised võivad seda ka kergesti meestelt saada. Enamikul juhtudest saab imuunsüsteem sellega hakkama, kuid mõnikord võib see tekitada suuri probleeme. Mõned tüübid põhjustavad emakakaelavähki ning teised võivad tekitada viiruslikke tüükaid. Järjest enam seostatakse HPV-d suu- ja kurguvähiga, mille põhjuseks võib olla oraalseksi levimine. Tüdrukuid juba vaktsineeritakse selle vastu ning me peaksime kaaluma ka poiste vaktsineerimist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles