Transseksuaali loodet ohustab testosteroon?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rase Thomas Beatie
Rase Thomas Beatie Foto: AFP / Scanpix

USAs Oregonis elav transseksuaal Thomas Beatie on viiendat kuud rase ja ta tütar peaks sündima juuli alguses.

Beatie sündis naisena, kuid läbis soovahetuse, lasi oma rindu vähendada ning sai testosteroonravi, kuid jättis naiste suguorganid alles, kirjutab STT.

 

Arstide arvates ei pruugi loode normaalselt areneda ja tema tervisega võib olla probleeme, sest Beatie sõi kümme aastat testosteroonitablette.

 

Transseksuaali isikliku arsti kinnitusel pole muretsemiseks põhjust, sest juba pikka aega pole Beati testosterooni tarbinud ning on pideva järelevalve all.

 

Transseksuaale uurinud geneetiku Michael Bartalosi sõnul teeb teda murelikuks hoopis see, kuidas testosteroon mõjutas Beatie munarakke.

 

«Meessuguhormoon testosteroon võis kahjustada munarakke. Kuigi laps võib sündida tervena, ei tea, millised geneetikast tingitud haigused teda hiljem võivad tabada. Sellel lapsel võib olla näiteks suurem risk haigestuda vähki,» leidis Bartalosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles