“Mees ja naine” avatakse homme

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Homme südapäeval avatakse Pärnu uue kunsti muuseumis 16. rahvusvaheline aktinäitus “Mees ja naine”. Väljapanek avaneb seekord kolmes jaos: peale Pärnu homme kell 16 Viljandi Raepargis ja neljapäeval, 4. juunil kell 18 Viljandi uue kunsti muuseumis.


Näituse korraldaja Mark Soosaare sõnutsi on sellesuvine ekspositsioon kineetiline: meest ja naist liigutab taastuvenergia kaks kõige jõulisemat allikat – tuul ning inimmõte.



Vaatajate mõtte jõul ja elektri abikäel toimetavad objektid asuvad uue kunsti muuseumi peakorteris Pärnus Esplanaadi 10 ning kunagise Viljandi tütarlastegümnaasiumi auväärses majas. Külaliskunstnikena esinevad siseruumides Hannu Riikonen Soomest, Gundi Falkensteiner (pildil) Belgiast, Ruslan Vaškevitš ja Vitali Brusinski Valgevenest, Aivar Kurvits ja Juta Kübarsepp Eestist, aukülaline on Kaarel Kurismaa.



Tuule jõul liikuvad kunstiteosed kerkivad uue kunsti muuseumi Viljandi peamaja ees Raeparki. Nende autorid on Annick ning Pierre Debien Prantsusmaalt, Valentina Ljahhovitš Valgevenest, Reiner Kühnle Saksamaalt. Eestit esindavad kunstilises tuulepargis kujurid Tiiu Kirsipuu ja Peeter Leinbock.



Näitust toetavad Pärnu linn, Viljandi linn, kultuurkapital, kultuuriministeerium, Tallink, Estonian Air ja AS Viljandi Metall.



Näitus “Mees ja naine liikumises” jääb avatuks augusti lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles