Pildid: Prantsusmaa suusakuurordis on suusahooaeg ka juunis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa suusakuurordis on suusahooaeg ka juunis
Prantsusmaa suusakuurordis on suusahooaeg ka juunis Foto: SCANPIX

Edela-Prantsusmaal asuv suusakuurort Porte Puymorens on avatud ka nüüd juunis, kuna seal on temperatuurid nii madalad ja lund nii palju nagu jaanuaris.

Kesk-Euroopas on samal ajal paduvihmad ja üleujutused ning Põhja-Euroopas Vahemere äärsed temperatuurid ning päike, edastab AFP.

Porte Puymorensis aga saab nautida talve ja värsket lund.

«Siin on sadu inimesi suusatamas, täpselt nagu jaanuaris. See on esimene kord, mil meie kuurort on avatud juunis,» sõnas suusakuurordi juht Eric Charre.

Suusahooaja lõppedes aprillis tavaliselt suletaksemäed külastajatele. Prantsusmaal oli selle aasta kevad 25 aasta kõige külmem ning paikades, kus lumi oleks nüüdseks pidanud sulama, on see ikka alles.

Charre´i sõnul on 1600 – 2500 meetri kõrgusel nii palju lund kui on talvel. Lumekihi paksus on 70 – 80 sentimeetrit, kuid on ka paiku, kust talvest on alles viiemeetrine lumekiht.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles