Olustveres tegi uksed lahti lina- ja lapikoda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere mõisavalitseja maja ruumides avati lapi- ja linakoda.
Olustvere mõisavalitseja maja ruumides avati lapi- ja linakoda. Foto: Jana Kikkas

Täna avati endise Olustvere mõisavalitseja maja ruumides lapi- ja linakoda. Selle perenaine on Mall Vesilo, kelle kasutada on suurem osa hoonest ning kes on täitnud selle oma töötoa ja seal valminuga.


Olustvere mõisakompleksile oli see järjekordne samm hoonete taastamise ja eluleaitamise teel, Mall Vesilole aga suure ja pikaaegse unistuse täitumine.

Koostöö algas kooli ja Mall Vesilo vahel tänavu jaanuaris, kui Olustvere kooli direktor Arnold Pastak pakkus Vesilole ruume, kus too saaks oma häid plaane ellu viia.

Mall Vesilo on juba aastaid lapitehnikas õmblemise kursusi juhendanud ning nakatanud oma õpilasi «lapihaigusse». Üks kursus Suure-Jaanis just lõppes ning sellel valmistatu on näha sealse kultuurimaja fuajees.

Koos Olustvere teenindus ja maamajanduskooliga püüab linakoja perenaine taastada linalugu. Kavas on rajada linatuba, linapõllulapp ja linaleotiik, et näidata lastele ja täiskasvanutele, mis on lina ja kuidas saab taimest riie.

Majas on plaanis korraldada koolitusi täiskasvanutele, kes saaksid väikeste rühmadena mõnusaid töiseid päevi veeta. Ka suviste pargipidude ajal võib ise midagi valmis meisterdada.

Mall Vesilo on sõnul on lina- ja lapikoda suviti avatud siis, kui uks on lahti. Uudistama pääseb sinna tööpäeviti ja pidude ajal. Nädalavahetusel tuleb selles enne kokku leppida.

Huvilised saavad maja perenaisega ühendust Olustvere infopunkti kaudu.

Olustvere kooli tegemistel tasub aga silma peal hoida, sest tulemas on palju põnevaid üritusi ning taasavamist ootamas huvitavad hooned.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles