Endla Jazzklubis ristuvad elukogemus ja noorus

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Marynel Kuut mullu džässooperi "Manon" proovis.
Marju Marynel Kuut mullu džässooperi "Manon" proovis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Reedel, 5. juunil särab Endla Jazzklubi laval Fresh-Groovy-Jazz-Funky Bandi koosseisus igihaljas Marju Marynél Kuut, kuigi nimetatud kooseisus palub ta end nimetada aristinimega Maryn E. Coote.

Seitsmekümnendate menubändidest MERL ja MIR tuntud lauljatari saadab seekord noortest pillimeestest koosnev saatebänd: Joel Remmel klaveril, Braz Luiz Lima kitarril, Heikko Remmel bassil ja Marko Naissoo trummidel.

Kuudile meeldib noortega koos musitseerida, sest paljud neist on selle stiili viljelejad, mis on temalgi südames.

"Muusikud on tõesti väga noored ja andekad," kiitis Kuut. "Kolm neist on tuntud jazzmuusikute Taavo Remmeli ja Tõnu Naissoo pojad. Ega ei oskagi neist muud kirjutada, kui - pliiz, rahvas, palun tulge kuulama!"

Reedel Jazzklubis esitamisele tuleva muusika kohta lauljatar selgitusi eriti jagada ei soovinud.

"Need, kes stiile laiemalt tunnevad, saavad esitatavast aimdust juba bändi nime lugedes," nentis Kuut napisõnaliselt. "Meie muusika langeb selle pealkirja iga sõna tähendusse ja on täis improvisatsiooni ning energiat."

Kuut lisas, et igatahes on tegu kontserdiga, mis sobib just jazzklubisse ja õhtu saab olema parajalt kodune.

Endla Jazzklubi toimub Teatrikohviku esimesel korrusel ja on kuulajatele tasuta. Jazzklubi hooaja lõppu (kuni 31. juulini) mahub veel neli kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles