Lastekaitsepäeva eel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C. Haynes on öelnud: «Pea meeles, et lapsepõlv on väga lühike ega kordu kunagi. Muuda see oma lapse jaoks imeliseks.»
C. Haynes on öelnud: «Pea meeles, et lapsepõlv on väga lühike ega kordu kunagi. Muuda see oma lapse jaoks imeliseks.» Foto: Elmo Riig / Sakala

1. juuni on kalendris kirjas lastekaitsepäevana. Ürituste korraldajad on seda päeva meeles pidanud ja üle Eesti toimub sellel päeval igal aastal palju lastele mõeldud üritusi. Ehk vähem levinud on selle päeva tähistamine kodus, kuid ma tahaksin teid selleks üles kutsuda.

Meie peres ootavad lapsed 1. juunit alati väga. Nad teavad, et lisaks lastekaitsepäeva üritustest osa võtmisele leiavad nad siis laualt toredad lastepärased söögid ja ehk ka väikse kingituse. See jätab meie lastesse tunde, et nad on erilised ja meile väga kallid. Lisaks sellele, mida me vanematena iga päev oma laste heaks teeme, on see päev, mil võime erilisemal ja tugevamal viisil oma armastust nende vastu näidata ja kiire tempoga elus võtta aeg maha ja veeta nii palju kui võimalik koos lastega. Lapsed tunnevad end uhkelt, et see on nendele pühendatud päev.



Kutsun meid kõiki üles mõtlema lastekaitsepäeva eel oma lapsevanemaks olemisele ja laste lapsepõlvele.Kallid emad ja isad, elame nii, et kui meie lapsed suureks saavad, ei peaks me kahetsema ja mõtlema: kahju, et ma seda ei teinud.



Paneme kirja kõik toredad asjad, mida me tahaksime teha oma lastele või lastega ja hakkame pihta, sest üürike on aeg, mil lapsed on väiksed ja seda, mille me nüüd tegemata jätame, ei saa enam hiljem millegagi asendada.


Olgu see isetehtud kaisupadi, lapsega veedetud tore päev, ühine koogiküpsetamine, jalutuskäik looduses, ema lauldud unelaul, isaga klotsidest ehitamine, koos meisterdamine või lugemine - kõik see on hindamatu väärtusega meie laste jaoks.

Loome armsad peretraditsioonid, katame kaunilt laua, toome ellu elevust ja üllatusi, mida on tore meenutada ka täiskasvanuna.Peame üksteist meeles, andes lapsele eeskuju teistest hoolida! Elame oma elud eriliseks! Põimime päevadesse elamusi kui värvikirkaid mustreid!
R. W. Emerson on öelnud: «Inimesed on sellised, milliseks emad neid on teinud.» Mõtleme selle peale!

www.toidupildid.blogspot.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles