Vennad Ardo ja Ardi Kaljuvee on erinevad nagu öö ja päev!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kaljuvee avas 3. mail Lounge Butterflys oma esimese isiknäituse
Ardo Kaljuvee avas 3. mail Lounge Butterflys oma esimese isiknäituse Foto: André Altjõe

Kõik teavad kindlasti Eesti ühte kuulsamat fotograafi Ardo Kaljuveed, kuid seda, et Ardol on noorem vend Ardi, teavad vähesed.

Ardi näol on tegu võrratu klaverimängijaga

Ta on tänaseks koostööd teinud ka mitmete tuntud Eesti lauljatega, sealhulgas ka Helen Adamsoniga. Buduaar rääkis mõlema vennaga ja uuris, kuidas Ardo ja Ardi lapsepõlves läbi said, kas tekkis ka olukordi, mil vennad karvupidi kokku läksid ja kuidas saavad nad läbi täna? Teemaks tuli ka omavaheline rivaalitsemine.

Kui Ardo (33) eelistab elu kesklinnas, siis hiljuti oma 30. juubelit tähistanud Ardi Tallinnasse elama ei kipu, talvel elab andekas klaverimängija Tartus, suviti aga kaunite Võrumaa metsade vahel. Ardo on vaba ja vallaline ning naudib pealinna melu, Ardi elab aga juba aastaid koos oma kallima Annikaga ning pidutsema väga ei kipu. 

Ardi tunnistab muiates, et kaklemisi oli neil lapsepõlves päris palju. "Ma ei mäletagi, millistel põhjustel me tavaliselt kaklesime, aga eks tõenäoliselt lihtsalt sellepärast, et oma tahtmist läbi suruda. Mina olin veendunud, et minul on õigus ja Ardo muidugi arvas hoopis vastupidist. Päris palju tuli ette ka niisama tögamist," naerab Ardi ja lisab: "Samas on Ardo mind alati aidanud ja toetanud, ka täna saame väga hästi läbi."

Iseloomult on Ardo ja Ardi üsna erinevad

"Ardo on ehk mõnevõrra emotsionaalsem ja sõjakam, mina aga pigem vaiksem ja alalhoidlikum. Kui meil lapsepõlves raginaks läks, siis muidugi olime mõlemad parajad mürsikud," meenutab Ardi, et kui kakelda oli vaja, siis ei jäänud ta vanemale vennale sugugi alla.

Kuidas on lood rivaalitsemisega?

Vennad on teineteisele pigem toeks kui kaikaid kodaratesse pilduvateks konkurentideks. "Me kindlasti ei konkureeri omavahel, samas on ka meie tegevusalad väga erinevad. Ardo on mind minu muusiku/helilooja teel väga palju nõu ja jõuga aidanud, alati kui mõne uue demo valmis saan või mõne uue ideega lagedale tulen, on Ardo esimene, kes seda kuulda saab ning oma hinnangu annab. Olen talle väga tänulik selle eest," tunnistab Ardi, et vanema venna toest on talle väga palju abi olnud.

Poistel leidub ka ühiseid huvisid

Vaatamata sellele, et Ardi ja Ardo on hobide poolest alati teineteisest erinenud, oli neil siiski ka üks ühine huvi. "Me mõlemad armastasime suusatamist ning orienteerumist. Tänu ühisele spordilembusele jäid ehk nii mõnedki pahandused tegemata. Aga eks jäi aega ka nende jaoks," naerab Ardi.

Kuigi Ardo elab linnas hoopis teistsugust elu kui Ardi maal, siis omavahel suhtlevad vennad väga tihti ning ühiseid teemasid jätkub tundideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles