Rate.ee looja Andrei Korobeinik noortele: vali eriala, mis enim meeldib

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Korobeinik.
Andrei Korobeinik. Foto: Toomas Huik

Riigikogu liige ning populaarse suhtlusportaali Rate.ee looja Andrei Korobeinik sõnas, et on juba aastaid olnud iseenda ülemus.

Korobeinik tunnistas, et tänapäeva tööjõuturul on noortest saanud riskigrupp.

Buduaar uuris, millised peaksid olema noorte erialavalikud, et nad tööturul hätta ei jääks.

Andrei sõnab: «Näiteks IT-sektoris ei ole hetkel tööpuudust, vastupidi, tööjõupuudus on mitu tuhat inimest ja aja jooksul see aina suureneb. Ka palgad on IT-sektoris kõrged, Eesti keskmisega võrreldes üle kahe korra kõrgemad. Kahjuks arvavad meie noored koolihariduse spetsiifika tõttu, et IT ja muu matemaatika on liiga keerulised ning lähevad lihtsama vastupanu teed, valides pehmemaid erialasid.»

Teise lahendusena pakub Andrei välja kutsekooli ning lisab, et rumal on arvata, et kutsekooli lähevad vaid need, kes ülikooli sisse ei saa.

«Reaalsus on aga see, et kutsekooli lõpetanutel on väga head šansid tööd leida, samas kui näiteks filosoofia doktori väljavaated ei pruugi olla nii optimistlikud,» selgitab Korobeinik.

Mees lisab: «Ei tasu unustada, et tööd saab pakkuda ka endale – ettevõtjaks on kõige lihtsam saada just noortel, kellel pole veel pangalaenu, autoliisingut ja suurt perekonda. Kui sa alustad ettevõtja karjääri McDonaldsis töötades, siis halvim, mis sinuga juhtuda võib, on naasmine McDonaldsisse (mis ei ole maailma suurim tragöödia).»

Ometi leiab mees, et noor peaks valima eriala, mis enim meeldib.

«Elu parim töö on hobi. Isegi, kui sa seda tööd tehes väga rikkaks ei saa, siis vähemalt protsess pakub naudingut. Ja see on kõige tähtsam,»  lõpetab Andrei intervjuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles