Šokifotod: tagumikku suurendada tahtnud naine jäi kätest-jalgadest ilma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Suuremat ahtrit soovinud kahe lapse ema pääses napilt surmast, kuid jäi ilma kõigist oma jäsemetest ja ka tagumikust.

46-aastane Apryl Michelle Brown läks nurgaarsti juurde, kes süstis tema tagumikku tööstuslikku silikooni, kirjutab The Sun.

Varem juuksurina töötanud Apryl süüdistab juhtunus oma edevust ja soovib hoiatada kõiki inimesi illegaalsete ravimeetodite est.

«Maksin edevuse eest rasket hinda ning maksan seda oma elupäevade lõpuni. Süüdistada saan vaid iseennast,» tunnistas naine. «Ma ei mõistnud ohtusid. Arvasin, et tegemist on ohutute süstidega, mis annaksid mulle täiusliku tagumiku. Tegelikult süstiti mind silikooniga, mida kasutatakse remonti tehes vannitubades.»

Apryli keha tabas äge allergiline reaktsioon, mis viis ta haua äärele.

«Olin nii suurtes valudes, et surm oleks olnud kergenduseks. Ainus viis, kuidas arstid mind päästa said, oli amputeerida mu istmik, käed ja jalad,» seletas ta.

Apryli narriti noorena tema «pannkoogipepu» pärast ja ta tõotas vanemaks saades osta vormikama tagumiku.

Apryli elu muutus päeval, mil tema edukasse ilusalongi astusid 2004. aastal sisse kaks naist, sooviga uus soeng teha.

«Üks naistest rääkis, kuidas ta kaasasolevale sõbrannale tagumikku süste tegi. Pidasin seda imeks, et need naised mu ellu ilmusid. Teine naine näitas siis tehtud tööd ja see nägi suurepärane välja,» meenutas Apryl.

Apryl ei mõelnud pikalt ning otsustas tolle naise juurde minna ja tagumikku silikooni süstida lasta. Apryl maksis naisele, kellel pole mingit meditsiinilist haridust, süstide eest 650 naela.

«Ma ei uurinud tema tausta. Usaldasin teda, sest ta nägi professionaalne välja ja mul polnud mingit põhjust midagi nii koledat kahtlustada,» sõnas naine.

Apryl sõnul viis naine protseduuri läbi oma tütre vannitoas. Selleks kulus tund ja see oli väga valulik. Nädalapäevade pärast naasis Apryl teisele protseduurile. Siis taipas ta, et midagi võib valesti olla ja enam tagasi ei tulnud.

Kahe aasta jooksul muutus süstide lähedane ala kõvaks ja nahk mustaks. Apryl ei läinud kohe arsti juurde, sest tundis häbi.

Järgmised neli aastat veetis Apryl pidevas valus, mida ta kirjeldas kui kombinatsiooni migreenist, sünnitusvalust ja hambavalust. Kaks kirurgi pidasid silikooni eemaldamist liiga ohtlikuks.

«Kannatasin päeval ja ööl, nii et oli valmis kõigeks - isegi oma istmikku eemaldama,» sõnas Apryl. 2011. aasta veebruaris tehtud operatsioon ebaõnnestus ja tema tagumikku tekkis auk. Viimasest sai alguse infektsioon, mis oleks juunis ta peaaegu tapnud.

«Olin 24 tunni kaugusel surmast. Ma ei mõelnud perekonnast lahkumise peale. Tundsin vaid kergendust, et saan lõpuks valust lahti,» ütles Apryl.

Arstid viisid ta seejärel kaheks kuuks kunstlikkusse koomasse, mille ajal tegid 27 operatsiooni - alustades tagumiku amputeerimisest. Tema kätesse ja jalgadesse tekkis gangreen ja ka need tuli ära lõigata.

Apryl oli haiglas pool aastat, mille järel tuli tal harjuda käe- ja jalaproteesidega. Naine tõotas endale, et osaleb ühel päeval triatlonil. Kuue nädala eest saigi ta sellega hakkama.

«Treenisin, pisarad silmis. Kuid nüüd tegin seda - lõpetasin kolmemiilise kõnni, kümnemiilise rattasõidu ja 150- meetrise ujumisvõistluse. Kui finišijoone ületasin ja endale kaasa elavat perekonda nägin, nutsin rõõmust,» rääkis Apryl.

Apryl pole talle süste teinud naist kohtusse kaevanud ega hüvitist nõudnud, sest soovib oma eluga edasi minna.

«Igatsen mõningaid asju väga. Ma ei saa enam kunagi oma tütre juustesse soengut seada ega tunda rannaliiva varvaste vahel. Kuid usun, et jäin ellu, et saaksin oma lugu jagada. Tahan kõiki inimesi hoiatada musta turu operatsioonide eest. Inimesed sündisid täiusliku tervikuna. Minu suurim sõnum ongi see, et peame õppima end armastama sellisena, nagu me oleme,» rõhutas ta.

Vaata pilte SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles