«Detsembrikuumus» jõuab Türgi televisiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruudu kaubamärgi all toodetava ajaloolise seiklusfilmi «Detsembrikuumus» võtted lõppesid tänavu veebruaris. Kuna valitsuse tellimusel tehtud filmi toetus osutus loodetust väiksemaks,
on eelarve praegu nelja miljoni krooniga miinuses..
Ruudu kaubamärgi all toodetava ajaloolise seiklusfilmi «Detsembrikuumus» võtted lõppesid tänavu veebruaris. Kuna valitsuse tellimusel tehtud filmi toetus osutus loodetust väiksemaks, on eelarve praegu nelja miljoni krooniga miinuses.. Foto: Liis Treimann.

Türgi televisioon on ostnud ära mullu oktoobris esilinastunud ja Eesti vabariigi juubeliks valminud mängufilmi «Detsembrikuumus» näitamisõigused, selgus eile filmi DVD esitlusel.

Filmi produtsendi Artur Talviku sõnul on Asko Kase filmi vastu huvi tuntud ka Ameerikas ja mujalgi, kuid konkreetsete lepinguteni pole seal veel jõutud, kirjutas Õhtuleht.

«Ma tean, et mulle vaidlevad kõik produtsendid kohe vastu, kuid minu meelest on mai lõpp DVD väljatulekuks parim aeg,» ütles Talvik, et niisugune aeg valiti just sellepärast, et lähenemas on mitmed suurüritused, nagu laulu- ja tantsupidu, Eesti lipu 125. ja Võnnu lahingu 90. aastapäev, mille külaliste hulgas filmi DVDd levitada.

«Detsembrikuumus» on ajalooline action-draama 1924. aasta 1. detsembri kommunistlikust riigipöördekatsest Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles