Tuju kehv? Vahusta vahukoore sekka naerugaasi!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mai alguses alates müüb veebipood www.creamy.ee Eesti jaekliendile naerugaasi. Aasta tagasi Soomes naerugaasi müümist alustanud ettevõte on pälvinud sealses meedias märkimisväärset tähelepanu ning naerugaas on muutunud populaarseks nii Soome meelelahutusasutustes kui ka kodumajapidamistes.

Naerugaasi pakutakse väikestes terasballoonides ja seda saab kasutada eelkõige vahukoore vahustajates.

Naerugaasiga vahustatud vahukoorel ei ole mingeid kõrvalmõjusid ega maitseerinevusi. Sama gaasi sissehingamine mõjub aga tujutõstvalt ja lõõgastavalt.

Naerugaasi müüva ettevõtte Dream Consulting OÜ juht Juha Kärnä märgib, et pakutav toode on mõeldud eelkõige kulinaarsetel eesmärkidel kasutamiseks. „Oleme seda toodet pakkunud Soome turul juba umbes aasta ja see on tekitanud märkimisväärselt furoori. Kuigi pakume seda vahukoore vahustamiseks, on naerugaas peamiselt tuntud meditsiiniline tuimasti, mis ühtlasi tõstab ka tuju. Seega ei saa me välistada, et nii mõnigi uudishimulik vahukoore asemel sellega midagi muud teeb,“ rääkis Kärnä.

Naerugaas ehk N2O on kergelt magusa maitse ja lõhnaga värvitu gaas. Sissehingamisel toimib naerugaas tuimastajana ning võib mõjuda tujutõstvana. Samas kaob naerugaasi mõju praktiliselt koheselt kui sissehingamine lõpetatakse. Teadaolevalt pole naerugaasil negatiivseid kõrvalmõjusid ning selle sissehingamine ei tekita inimese tegevust pärssivat joovet.

Mitmel pool Euroopas on naerugaas muutunud noorte seas populaarseks alkoholi aseaineks. Eelkõige on täheldatud naerugaasi levikut suurematel muusikafestivalidel. Soome meedia hinnangul on enam kui 10 000 Soome noort proovinud naerugaasi kui lõõgastusvahendit.

Pakutavate toodetega saab tutvuda siin: Creamy.ee

Õllesummeri korraldajad, teilegi siis väike vihje - vahustage oma 15-sünnipäeva tordi vahukoor seekord naerugaasiga!

Vaata nostalgilist pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles