Inglismaale kolinud DND esitleb plaati

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansamblit DND näeb neljapäeval Pärnus.
Ansamblit DND näeb neljapäeval Pärnus. Foto: www.myspace.com/deadnextdoor

Täna õhtul esitleb Pärnus Mai keskuse rokiklubis oma värsket kauamängivat "Flow" Tartust alguse saanud rokkpunt DND, mis on viimased üheksa aastat tegutsenud briti saartel.

Suurbritannias kanda kinnitanud bändist Big Whisky on praeguseks kokku jäänud kaks meest - basskitarrist Rainer Sirel ehk teise nimega Rob ning vokalist ja esimene kitarrist Andreas Sepp, kelle muusikunimi on Andreas Marian.

Postimehe andmeil ilmus nende kahe ja veel mõne pillimehe koostöös 2004. aastal plaat "Low Budget Rock´n´Roll" ja bändi nimeks märgiti toona Dead Next Door. Kaks aastat hiljem andis seesama bänd välja lühiplaadi.

Mullu nägi ilmavalgust täispikk "Flow", mis on juba ansambli DND looming.

DND peamise laululooja, vokalisti ja kitarristi Andreas Sepa selgituse kohaselt on "Flow" tagasivaade bändi tegevusajale. "Valisime paarikümne lindistatud loo hulgast välja 14," märkis ta. "Vanemad on viis-kuus aastat tagasi kirjutatud, viimane aga sündis veel stuudioseinte vahel."

Viimati 2006. aasta detsembris Eestis esinenud bänd astub kodumaal kuulajate ette sel nädalal, et tutvustada nii uut plaati kui ka uut ameeriklasest trummimeest.

Uue trummimehe, Los Angelesest pärit trummar Chris Bafiera leidis bänd tänavu kevadel ja 30. aprillil andis DND Londonis uues koosseisus esimese kontserdi pärast kümnekuulist vaheaega.

Eestis aitab kontserte korraldada Tiit Laur, kelle määratlusel on DND muusika briti kitarriroki hõnguga indie.

Ja kuigi ka kitarrist Eddie Darko nimi võib uue trummari kõrval tunduda uudne, on ta siiski bändis juba viis aastat. Tema kodanikunimi on Erjo Selliov ja pärit on ta samuti Emajõelinnast. Ent Big Whisky algkoosseisus ta ei mänginud, vaid Tartu bändis Lloyd.

DND astub kuulajate ette täna Pärnu Mai keskuse rokiklubis, homme Tallinna klubis Tapper laupäeval Tartu klubis Rock´n´Roll Heaven.

Pärnus soojendavad DND-d kohalik rokilegend The Belka ja Tallinna bänd Aides.

Mai keskuse Rokiklubi avab täna uksed kell 18, bändid alustavad kolm tundi hiljem. Sissepääs maksab 75 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles