Tallinnas kõlab Tribute to Jamiroquai

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamiroquai.
Jamiroquai. Foto: Scanpix / Starstock / Photoshot

Anneliis Kits ja ansambel Stereo Spectrum annavad laupäeval, 30. mail kell 22 Tallinna klubis Clazz esmakordselt Eestis briti funk/acid jazzi lipulaeva Jamiroquai tribute kontserti.

Jamiroquai, eesotsas laulja ja laulukirjutaja Jay Kay'ga, on 1992.aastal asutatud briti bänd, mis oma eklektilise muusikaga, segunenud house rütmidest, elektrooniliselt innovatiivsetest soundidest ning 70ndate soul-funk'ist vallutas nii Briti, kui maailma muusika ja plaadimüügi edetabeleid.

Jamiroquailt on tänaseks ilmunud seitse albumit, mida on tänaseks müüdud üle 20 miljoni eksemplari.

Kontserdi korraldaja, ansambli Stereo Spectrum laulja ja mänedžeri Anneliis Kitse teatel on Stereo Spectrumi liikmed ise Jamiroquai muusikast vaimustuses.

„Idee teha ühe nii tuntud artisti nagu Jamiroquai tribute kontserti tuli umbes pool aastat tagasi," rääkis Kits. "Seda eelkõige soovist arendada oma musikaalset silma- ja kõrvaringi veel rohkem ning teha seda läbi muusika, mis on meile endile väga südamelähedane. Olime varem paari Jamiroquai lugu juba esitanud ning nõnda oli otsus tutvuda ja tuvustada ka teistele live esituses nende loomingut põhjalikumalt, üsna kerge tulema."

Ansambel Stereo Spectrum on eelmisel aastal moodustatud energiline kollektiiv, mis koosneb noortest professionaalsetest ja juba tunnustatud muusikutest, keda ühendab suur kirg vanakooli funky, soul'i ja kirgikütva gruuvika tantsumuusika vastu.

Bändi koosseisu kuuluvad: Merje Kägu - kitarr, Otto-Karl Vendt - trompet, Rene Puura - klahvpillid, Viljar Norman - bass, Andrus Avarand - trummid ning solistina astub bändis üles omapäraselt võimsa häälega lauljatar Anneliis Kits.

Kui siiani on bänd viljelenud muusikat nii Stevie Wonderilt, James Brownilt kui ka teistelt legendaarsetelt magnaatidelt, siis nüüd on nad asunud otsima oma väljundit ja mais ilmus neil esimene raadiosingel „Look out".

Laupäevasel Tribute kontserdil tulevad Kitse teatel esitusele Jamiroquai läbi aegade tuntumad ja hinnatumad lood kõigilt nende seni ilmunud albumitelt. Teiste seas näiteks „Seven days in sunny June", „Little L" ja „Virtual insanity".

Lisaks tavapärasele ansambli Stereo Spectrum koosseisule astuvad sel õhtul lavale ka teised noored ja tuntud muusikud: perkussionist Heleriin Uib, kitarrist Karl Kanter, saksofonist Indrek Varend ja taustalauljad Anna Kutšinskaja ja Marilin Kongo.

Piletid hinnaga 150 krooni Jamiroquai Tribute kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides ja kohapeal enne kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles