Kuigi ma eriti rabarberisõber pole, tegin teie rõõmuks ühe tervisliku koogi. Kook tuleb üsna pehme, sobib lusikaga söömiseks. Koogi lahtilõikamisega soovitan oodata, kuni kook on jahtunud. Kes kardab, et kook jääb liiga pehme, võib lisada retseptis antud kogustele 1 dl jahu. Seda kooki võiks nimetada ka kohupiima-rabarberivormiks.4 dl kaerah
Kaerahelbe-kohupiima rabarberikook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4 dl kaerahelbeid (purustatult 3,5 dl)
1 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
120 g margariini
500 g kohupiima
2 dl keefiri
2 dl suhkrut
3 muna
300 g ehk 3 rabarberit, tükeldatult 4 dl
3 spl mett
1,5 spl mannat
Kaerahelbed purustada, segada jahu, küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga.
Rabarberid tükeldada väikesteks tükkideks, panna pannile koos meega ja kuumutada segades keemiseni. Kui on tekkinud palju vedelikku, siis lisada segades manna ja kuumutada paksenemiseni.
Munakollased vahustada suhkruga, munavalged vahustada kõvaks vahuks. Munakollasevahule lisada kohupiim, keefir, kuivainetesegu, rabarberisegu ja segada. Lõpuks lisada ettevaatlikult segades munavalgevaht.
Küpsetada küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivas koogivormis.