Välisminister Sergei Lavrov: Venemaalt rööviti Eurovisioonil kümme punkti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dina Garipova
Dina Garipova Foto: SCANPIX

Venemaa välisminister Sergei Lavrov sõnas, et Venemaa Eurovisiooni esindaja sai punktide andmisel kahju ning Venemaa ei jäta sellele skandaalile reageerimata.

Lavrov tegi sellise avalduse Moskvas pressikonverentsil olles koos Aserbaidžaani kolleegi Elmar Mammadjaroviga, edastab RIA Novosti.

«Meie esindajalt võeti kümme punkti. See ei ole just kõige meeldivam. Selle ürituse korraldamisega ei saa rahul olla,» lausus Lavrov.

Mammadjarovi sõnul laseb ta uurida, miks Aserbaidžaani poolsed punktid Venemaale andmata jäid.

Venemaa laulja Dina Garipova ei saanud Aserbaidžaanilt ühtegi punkti. Aserbaidžaani riigitelevisiooni juht Džamil Gulijev märkis, et televaatajate edetabelis oli Venemaa pala teisel kohal. See tähendas, et Venemaa oleks Aserbaidžaanilt pidanud saama kümme punkti.

Aserbaidžaani president Ilham Alijev nõudis nüüd televisiooni esindajatelt, et juhtumit selgitataks.

Venemaa esindaja Dina Garipova kandis Eurovisioonil ette pala «What if» ning sai 174 punktiga viienda koha. Neljas oli Norra 191 punktiga. Kui Aserbaidžaan oleks Venemaale andnud kümme punkti, mitte nulli, ei oleks Venemaa koht edetabelis muutunud.

Selle aasta Eurovisiooni lauluvõistluse võitis Taani 281 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles